Popularni rok pevač Bora Đorđević, aktivista Demokratske stranke Srbije, posetio je danas Ivanjicu i istakao da se ova partija zalaže za decentralizaciju Srbije i saradnju sa bratskom Rusijom, jer nas, kako je naveo, Evropa koristi samo da proizvode Nemačke prodaje preko Srbije.

– Ali nisam ja skroz protiv Evrope. Imaju oni i dobrih strana. Naprimer Holandija, ona ima slobodno korišćeje lakih droga (marihuane). Mislim da se zna, to je bila u početku i naša ideja, ali onda su socijalisti predložili da se marihuana legalizuje. Ima razloga da se to i dogodi. Direktor jednog velikog evropskog festivala je bolestan od raka i koristi travu kao lek. Marihuana ima još dobrih strana. Podstiče apetit – kaže Bora Čorba.

– Predsednik Urugvaja nije budala što je legalizovao lake droge. Ovo govorim u lično ime, ne u ime stranke, ali on je napravio pet miliona dolara profita za manje od mesec dana. I čoveka će verovatno da predlože za Nobelovu nagradu. Holandija, Urugvaj, Španija, Portugalija i još nekoliko zemalja nisu glupi. Hoću da kažem da pogledamo malo svetsku praksu i iskoristimo dobru stranu Evrope – naveo je on.

Još jednom istakavši značaj saradnje sa Rusijom Đorđević je u svom stilu prokomentarisao: „Mislim da nas ustvari nikada neće primiti u Evropu jer ne možemo da ispunimo toliku kvotu ‘pedera’“.

Popularni pevač je pozvao građane da ostanu „dosledni ponosni Srbi, a ne poslušna masa“.

– E sada pričam u ime stranke, dakle kada sam prišao DSS-u to je bila mala partija. Rekao sam Voji: Ja ću da dođem kod tebe zato što si dosadno pošten i nemaš putera na glavi. Bez njega ne bi bilo 5. oktobra. Zato i sada moramo zajedno raditi na oporavku Srbije, na decentralizaciji, Beograd nije svetinja. Ja znam ovaj narod ovde, a znao ga je i knez Miloš. Kad je pravio skupštinu rekao je: Idite u Istočnu Srbiju i pažljivo birajte ljude, a u Zapadnoj Srbiji zaustavi bilo kog seljaka biće vam odličan poslanik u skupštini. Volim ljude ovde a volim i što imate spomenik Draži Mihajloviću – istakao je Đorđević.

Balkan lifestyle/Blic.rs

Ostavi poruku