Naslovna Sex Muškarci bi voleli da žene znaju ove seksi tajne!

Muškarci bi voleli da žene znaju ove seksi tajne!

0

Muškarci nisu mnogo drugačiji od žena kada je reč o seksu – kompliment u vezi sa tim šta vam se svidelo tokom seksualnog odnosa ne samo da će podići njegovo samopouzdanje, već će mu dati i smernice u šta ti se sviđa.

Naravno, vole i kompliment na račun fizičkog izgleda. Iako možda misliš da tvoj partner nije baš opterećen fizičkim izgledom, sasvim sigurno je da mu poneka lepa reč o tome neće škoditi. Uostalom, što je on zadovoljniji, to će se više truditi da i tebe zadovolji – u svakom smislu!

Plaše se intimnosti

Ipak, ne iz onog razloga na koji ste verovatno pomislili. Razna istraživanja pokazala su da su muškarci zapravo osetljiviji od žena, kao i da ih često uhvati panika kada shvate da se emotivno vezuju za nekoga, da osećaju potrebu za svojom devojkom. Stručnjaci objašnjavaju da je možda to razlog zašto se neki momci jednostavno povlače nakon seksa – zbog straha jer osećaju potrebu da budu sa svojom partnerkom. Ono što dame mogu da urade u vezi sa tim je da svom partneru daju malo vremena, da „sabere“ svoje misli i shvati da u svemu tome nema ništa loše.

Vole seks zarad seksa

Dok mnoge dame uživaju u vođenju ljubavi, neki muškarci žele seks samo radi seksa – malo grublje i bez puno emocija. Ipak, to ne bi trebalo da čudi jer je ova vrsta seksa za neke od njih „lek“ protiv straha od intimnosti.

Penis nije jedina erogena zona

Devojke se često tokom seksa, u želji da zadovolje svog partnera, koncentrišu samo na penis. Ipak, momci bi želeli da znate da to nije jedina njihova erogena zona. Oni bi voleli da svoje dodire i poljupce“prospete“ po njihovim grudima, unutrašnjoj strain butina, licu… Muškarci naglašavaju i da ženski dodir testisa podiže njihovu seksualnu želju.

Vole seksi fantazije
„Muškarci žele da dele svoje seksi fantazije sa partnerkama, ali često brinu o tome da će ih one osuđivati“, kaže psihoterapeut i seksolog dr Džo Kort. Zbog toga, žele i da ima partnerke otkriju svoj seksi scenario, kako bi želje oboje bile zadovoljene. Dr Kort preporučuje da, ukoliko odlučite da razgovarate sa svojim partnerom o tome, prvo obećate da ga nećete osuđivati ukoliko vam se fantazija ne svidi. Naravno, to ne znači i da treba da pristanete na seksi scenario ako to ne želite.

Uživaju u vašem glasu

Govor tokom seksa ne stimuliše samo njihove uši. Sigurno da momci ne žele da im tokom „akcije“ pričate o tome kako imate puno obaveza, ali „prljavi“ razgovor je, što se njih tiče, gotovo uvek dobro došao. Ipak, ukoliko ste stidljivi ili niste baš u tom fazonu, muškarcima će prijati i da im kažete šta vam se sviđa i date mu „instrukcije“ šta dalje da radi.

Žele iskrenost

Seks može da reši napetost u vezi, ali takođe može da bude i uzrok tenzije. Ukoliko postoji određen problem ili razlog zbog koga ne želite seks, oni žele da budete iskreni u vezi sa tim, jer će u suprotnom pomisliti da vam više nisu privlačni. A to, naravno, osim što loše utiče na njihov ego, može da dovede i do ozbiljnijih problema u vezi.

Pornići im nisu draži od žena

Nijedna žena neće biti oduševljena ukoliko „uhvati“ svog dragog kakok uživa u porno filmovima. Stručnjaci objašnjavaju da nema razloga da se osećate ugroženo zbog toga, osim ukoliko muškarac oseća seksualnu želju jedino uz porniće. Takođe, preporučuju da ako ste pomalo „ljubomorne“ na pažnju koju on posvećuju ovim filmovima, razgovarate sa partnerom o tome šta mu se tu tačno sviđa, šta ne.

(Skoro) uvek žele seks

Momci seks vide kao neku vrstu slavlja – jednsotavno, ne vide ništa loše u tome. Naravno, to ne važi za sve muškarce i ne znači da nikada ne uključuju emocije u odnos. Zbog toga će vas često podsećati na sve prednosti seksa: dobro je za zdravlje, umanjuje stres, oslobađa se oksitocin…

Balkan lifestyle/Mondo

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version