U voz na relaciji Beograd-Bar glumac nije mogao da ukrca putnički automobil jer nema uslova da bude prevezen zbog malo većih dimenzija.

Gurao, gurao, al‘ džaba…
Mima Karadžić nije ni slutio da će mu 12 centimetara predstavljati problem u životu. Ne, nije ovo tekst o njegovim ljubavnim iskustvima. Niti nameravamo da bilo šta premeravamo u tom smislu. Ovo je priča o jednom glumcu, jednom vozu i jednom automobilu koji nije mogao šinama da prebaci iz srpske prestonice do Crne Gore. I to sve zbog tih 12 centimetara. U visinu, ne u dužinu.

Neprijatno iznenađenje

On je bio veoma neprijatno iznenađen kad je prekjuče pokušao „fijat 500L“ da utovari na kompoziciju koja saobraća na relaciji Beograd-Bar. Rečeno mu je da su mu kola previsoka i da se ne uklapaju u propise transporta „Železnica Srbije“.

– Na šalteru u Beogradu rekli su mi da moj auto ne može da stane u auto-voz jer je viši od 155 centimetara, koliko iznosi limit za vozila. U Crnoj Gori su mi nedavno primili auto ka Beogradu, ali su rekli da to čine na moju odgovornost jer postoji mogućnost da bude oštećen – kaže razočarano Mima, koji je pomenuta kola dobio od kragujevačkog „Fijata“ da bi ih promovisao u novim epizodama popularne serije „Budva na pjenu od mora“.

On je planirao da 5. marta ode na Crnogorsko primorje kako bi se pripremio za snimanje, ali će sad morati na put da krene automobilom. Iz „Železnica Srbije“ tvrde da kola viša od propisanog mogu da se prevoze samo tokom letnje sezone.

Propisi

– Prema međunarodnim propisima, utvrđeni su uslovi po kojima se putnički automobili primaju na prevoz u međunarodnom železničkom saobraćaju. Automobili sa ili bez prikolice mogu da se transportuju u kolima za prevoz praćenih automobila ukoliko ne prelaze visinu od 1,55 metara i maksimalnu širinu od 1,80 metara. Putnički automobil „fijat 500L“ visok je 1,67 metara, pa prema navedenim propisima, ne može da se preveze u kolima za prevoz praćenih automobila serije „DDam“. Samo u letnjoj sezoni „Železnice Srbije“ imaju mogućnost prevoza većih automobila na relaciji Beograd-Bar-Beograd, i to u kolima serije MD iz sastava „Plavog voza“. Prevoz automobila „fijat 500L“ iz fabrike u Kragujevcu do Bara obavlja se specijalnim teretnim kolima inostranih železničkih uprava – poručuju iz „Železnica Srbije“.

fijat-500l-1393536734-453127

direktor zeleznica simonovic

Balkan lifestyle/Kurir

Ostavi poruku