Насловна Свијет ПУТИН БЕСАН: Русија шаље војску следеће недеље у Украјину!

ПУТИН БЕСАН: Русија шаље војску следеће недеље у Украјину!

0

Руско припајање кримске луке Севастопољу Украјини могло би да се догоди у року од недељу дана упозорава бивши саветник у Кремљу.

Ситуација која подсећа на тренутак кад је нацистичка Немачка анексирала Аустрију, Андреy Иларионов тврди да руски председник Владимир Путин одбацује упозорења Запада и ставља војску у стање приправности. Постоје нагађања да се свргнути украјински председник Виктор Јанукович налази под руском заштитом у Севастопољу након што је за њим издан налог за хапшење због оптужби за масовна убиства.

Уз то, руски премијер Дмитриј Медведев упозорио је да не признаје револуционарне власти у Украјини.

„Не разумемо шта се тамо догађа. Постоји велика претња нашим интересима и нашим грађанима“, казао је.

Службени Кијев верује да је председник Путин, бесан због прогона Јануковича, већ ставља руске војне снаге у стање приправности. Бивши саветник у Кремљу Иларионов упозорава да Путин спрема анексију Севастопоља која би могла да се догоди за недељу или највише три тедеље.

„Америчка саветница за националну безбедност Сузан Рајс упозорила је Путина да не улази са војском у Украјину. Нисам сигуран да ће Путин узети у обзир то упозорење“, казао је Иларионов.
Иларионов је већ раније упозорио да Руси желе одцепљење оних делова Украјине са већинским руским становништвом.

„Познато је да Путин Украјину не доживљава као државу. Из њиховог гледишта Украјина никад више неће бити оволико слаба пред Русијом, Русија никад неће бити оволико јака као данас, а САД и ЕУ никад више неће бити толико индиферентне према кризи у Украјини“, тврди бивши саветник.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version