Akcija u krevetu je podjednako efikasna kao i vaš fitnes program za taj dan, pokazalo je novo istraživanje…

Ukoliko se često nađete pred „teškim“ pitanjem: da li ćete se spremiti i otići na trčanje ili vežbanje u teretanu ili ćete ostati u krevetu sa svojim partnerom i imati strastveni seks, sada je odluka mnogo lakša.

Kanadski naučnici su otkrili da seks sagoreva više kalorija nego šetnja. To znači da nikada ne morate da osećate krivicu ako ceo dan provedete u krevetu i uživate u seksu, jer vi ste zapravo na svojevrsnom privatnom fitnes času.

Pokazalo se da seks mladih ljudi potroši prosečno 4,2 kalorije u minuti kod muškaraca i 3,1 kaloriju u minuti kod žena. Kako prosečan seks parova s predigrom traje otprilike 24,7 minuta, to znači da osim uživanja, žene mogu da potroše 69 kalorija, a frajeri 104 kalorije. Ako brojite kalorije, ovo znači da su rezultati isto kao da ste otišli u šetnju. Međutim, nije važan samo broj kalorija potrošenih tokom seksa, tu su i druge blagodati seksa za vaše zdravlje.

Tokom seksa se zbog pojačanog lučenja endorfina smanjuje količina stresa, a podstiče vaš imuni sistem. Osim toga, tokom seksa možete menjati intenzitet, menjajući poze i ritam, čime ćete aktivirati i različite mišićne grupe i odraditi dobar aerobni trening. Sve poze u kojima čučite odlične su za bolji tonus mišića vaših nogu i guze.

Zato idući put kad preskočite odlazak u teretanu zbog vrućih igrica sa svojim partnerom, da se niste usudili da osećate krivicu.

Balkan lifestyle/Alo.rs

Ostavi poruku