Црногорска полиција поставила је барикаде у центру Подгорице, а за саобраћај су затворене улице у којима се налази Влада и Виши суд, јављају „Вијести“.

Видљиво је повећано присуство полиције, иако у граду није било већих окупљања грађана.

Преко пута Скупштине Црне Горе присутна је мања група лица која су навела да се данас нико није појавио на протестима, јер се народ уплашио због јучерашњих дешавања. Из полиције је речено да данас не очекују већа окупљања грађана у центру Подгорице.

Активисти покрета Удар, најавили су окупљање у 18 часова испред зграде МУП-а у Подгорици, гдје ће, како је саопштено, мирним протестом солидарности дати подршку ухапшеним пријатељима.

„Сматрамо да је њихово задржавање, поред прекомјерне употребе силе приликом хапшења, потпуно неосновано и само још један од начина застрашивања слободномислећих људи. Надамо се да овакво поступање надлежних према људима који мирно и ненасилно исказују своје незадовољство ситуацијом у земљи која траје већ четврт вијека, неће обесхрабрити остале који на исти начин желе пружити отпор овом режиму“, наводи се у саопштењу.

Према процјенама полиције, јучерашњем протесту у Подгорици присуствовало је око 300 људи.

 

Leave a Reply