Određen pritvor predsedniku Izvršnog odbora Univerzal banke i poslaniku SNS-a Draganu Tomiću. Njemu je ranije danas ukinut poslanički imunitet. Viši sud odredio pritvor i za četvoro osumnjičenih Tomićevih saradnika.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor predsedniku Izvršnog odbora Univerzal banke i poslaniku Srpske napredne stranke (SNS) Draganu Tomiću, osumnjičenom za malverzacije u ovoj banci. Ranije danas, Skupština je Tomiću ukinula poslanički imunitet.

„Sudija za prethodni postupak odredio je Tomiću pritvor do trideset dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na predložene svedoke“, rekla je za agenciju Beta portparol Višeg suda Dušica Ristić.

Tomić je uhapšen u četvrtak, 13. februara i njemu je tada određeno policijsko zdržavanje od 48 sati.

Osumnjičen je da je kao predsednik Izvršnog odbora Univerzal banke sa saradnicima pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 277 miliona dinara, odobravanjem kredita klijentima koji nisu bili sposobni da ih vrate.

Viši sud u Beogradu jutros je odredio pritvor do 30 dana i za četvoro osumnjičenih Tomićevih saradnika.

Dušica Ristić je za Tanjug precizirala da je četvoro osumnjičenih Tomićevih saradnika, LJ. S, M. P, D. P. i N. B, jutros saslušano. Određen im je pritvor zbog opasnosti da bi u toku istrage mogli da utiču na svedoke.

„Univerzal banci“ 31. januara ove godine oduzeta je dozvola za rad zbog nesolventnosti.

Narodna banka Srbije utvrdila je da je u prethodnom periodu finansijsko stanje „Univerzal banke „znatno pogoršalo, da je ona dospela u stanje kritične potkapitalizovanosti, kao i da je ugrožena njena likvidnost i kontinuitet poslovanja.

 

Ostavi poruku