Одређен притвор председнику Извршног одбора Универзал банке и посланику СНС-а Драгану Томићу. Њему је раније данас укинут посланички имунитет. Виши суд одредио притвор и за четворо осумњичених Томићевих сарадника.

Виши суд у Београду одредио је притвор председнику Извршног одбора Универзал банке и посланику Српске напредне странке (СНС) Драгану Томићу, осумњиченом за малверзације у овој банци. Раније данас, Скупштина је Томићу укинула посланички имунитет.

„Судија за претходни поступак одредио је Томићу притвор до тридесет дана због постојања околности које указују да би боравком на слободи могао да утиче на предложене сведоке“, рекла је за агенцију Бета портпарол Вишег суда Душица Ристић.

Томић је ухапшен у четвртак, 13. фебруара и њему је тада одређено полицијско здржавање од 48 сати.

Осумњичен је да је као председник Извршног одбора Универзал банке са сарадницима прибавио противправну имовинску корист у износу од око 277 милиона динара, одобравањем кредита клијентима који нису били способни да их врате.

Виши суд у Београду јутрос је одредио притвор до 30 дана и за четворо осумњичених Томићевих сарадника.

Душица Ристић је за Танјуг прецизирала да је четворо осумњичених Томићевих сарадника, Љ. С, М. П, Д. П. и Н. Б, јутрос саслушано. Одређен им је притвор због опасности да би у току истраге могли да утичу на сведоке.

„Универзал банци“ 31. јануара ове године одузета је дозвола за рад због несолвентности.

Народна банка Србије утврдила је да је у претходном периоду финансијско стање „Универзал банке „знатно погоршало, да је она доспела у стање критичне поткапитализованости, као и да је угрожена њена ликвидност и континуитет пословања.

 

Ostavi poruku