Naslovna Region Podgorica: Uhapšeno 20 demonstranata

Podgorica: Uhapšeno 20 demonstranata

0

U Podgorici je policija upotrebom suzavca rastjerala 200 demonstranata koji su se okupili ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Policija je uhapsila 20 demonstranata koji su izazvali nerede na današnjem neprijavljenom protestu u Podgorici, tokom kojeg je povrijeđeno devet policajaca.

Među privedenim je 16 punoljetnih i četiri maloljetnika, saopštila je policija.

Privedani su osumnjičeni za agresivno ponašanje, fizičke napade policajce, te narušavanje javnog reda i mira, kao i ugrožavanje saobraćaja.

Povrijeđeno je devet policijskih službenika, od kojih jedan teže, navodi policijska uprava. Izgrednici su kamenicama oštetili tri policijska vozila.

Policija trenutno radi na identifikovanju ostalih lica koja su izazvala sukobe.

Ranije danas policija upotrebom suzavca rastjerala 200 demonstranata koji su se protestovali protiv vlasti ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Demonstranti su prethodno zasuli kamenicama kordon policije koji je štitio prilaz ulici u kojoj je smještena Vlada Crne Gore. Iako su učesnici protesta gađali zgradu Vlade i zgradu, gdje je smješteno Ministarstvo inostranih poslova nije pričinjena materijalna šteta.

Maskirani fantomkama i kapuljačama, oni su pokušali u više navrata da probiju zaštitnu ogradu ispred zgrade, a onda se kamenicama gađali policiju uz povike „Kerovi, kerovi“ i skandirajući „Štitite lopove, branite bogate, bijete narod za male pare“. Policija je potom bacila suzavac i potisnula ih ka parku.

Nekoliko grupa sa društvene mreže Fejsbuk pozvalo je građane da se danas okupe na protestu ispred Skupštine, podstaknuti dešavanjima u BiH. Protest nije bio prijavljen policiji, a nije poznato ni ko su organizatori.

Grupe koje su pozvale na proteste smatraju da se samo „radikalnim mjerama“ može poboljšati sveukupno stanje u Crnoj Gori i da protestom traže smjenu vlasti.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version