У Подгорици је полиција употребом сузавца растјерала 200 демонстраната који су се окупили испред зграде Скупштине Црне Горе.

Полиција је ухапсила 20 демонстраната који су изазвали нереде на данашњем непријављеном протесту у Подгорици, током којег је повријеђено девет полицајаца.

Међу приведеним је 16 пунољетних и четири малољетника, саопштила је полиција.

Приведани су осумњичени за агресивно понашање, физичке нападе полицајце, те нарушавање јавног реда и мира, као и угрожавање саобраћаја.

Повријеђено је девет полицијских службеника, од којих један теже, наводи полицијска управа. Изгредници су каменицама оштетили три полицијска возила.

Полиција тренутно ради на идентификовању осталих лица која су изазвала сукобе.

Раније данас полиција употребом сузавца растјерала 200 демонстраната који су се протестовали против власти испред зграде Скупштине Црне Горе.

Демонстранти су претходно засули каменицама кордон полиције који је штитио прилаз улици у којој је смјештена Влада Црне Горе. Иако су учесници протеста гађали зграду Владе и зграду, гдје је смјештено Министарство иностраних послова није причињена материјална штета.

Маскирани фантомкама и капуљачама, они су покушали у више наврата да пробију заштитну ограду испред зграде, а онда се каменицама гађали полицију уз повике „Керови, керови“ и скандирајући „Штитите лопове, браните богате, бијете народ за мале паре“. Полиција је потом бацила сузавац и потиснула их ка парку.

Неколико група са друштвене мреже Фејсбук позвало је грађане да се данас окупе на протесту испред Скупштине, подстакнути дешавањима у БиХ. Протест није био пријављен полицији, а није познато ни ко су организатори.

Групе које су позвале на протесте сматрају да се само „радикалним мјерама“ може побољшати свеукупно стање у Црној Гори и да протестом траже смјену власти.

Ostavi poruku