Министар пољопривреде, шумарства и водоприведе Републике Српске Стево Мирјанић данас је пољопривредницима са подручја Семберије предочио приједлог ресорног министарства којим се овогодишње субвенције усмјеравају у подршку текућој производњи и у улагања у капиталне намјене.

„Ријеч је о улагању у капиталне намјене, прије свега, у опрему, механизацију, у системе за наводњавање, у проширење прехрамбених капацитета…у њихову модернизацију и друге намјене које су од интереса за укупни развој пољопривредне производње у Српској“, рекао је Мирјанић у Бијељини.

Он је нагласио да је расправа са пољопривредним произвођачима са подручја Семберије била веома конструктивна.

„Расправа са пољопривредним произвођачима о темама које их тиште показала је пуну зрелост и добронамјерност свих учесника“, рекао је Мирјанић након састанка са представницима удружења пољопривредних произвођача, задруга и предузећа у Бијељини.

Он је подсјетио да је у погледу пререгистрације газдинстава било одређених неразумијевања, те додао да ће о овом процесу бити још разговора.

„Нису велике разлике између комерцијалних и некомерцијалних газдинстава, али оне, ипак, постоје у дијелу који се односи на капитална улагања. Желимо да комерцијална производна газдинства подстакнемо да постану праве производне јединице тржишног типа и да ти произвођачи и живе и раде на подручју на коме производе“, рекао је Мирјанић.

Ostavi poruku