Policija u Torontu već dva dana traga za 15-ogodišnjom Nikolijom Luković, kćerkom Milorada Ulemeka i Maje Luković, kojoj se gubi se trag od petka popodne.

„Mole se građani za pomoć da se pronađe Nikolija Luković, koja ima braon oči, visoka je 173 santimetra i teška 54 kilograma. Posljednji put je viđena u petak oko tri popodne na uglu ulica Blur i Kile. Nosila je tamnoplavi ili crni džemper i donji dio trenerke marke ruts“, objavila je kanadska policija, dodajući da je zabrinuta za njenu sigurnost.

Objavljena je i fotografija djevojčice.

„Policija još nije izdala saopštenje o mogućim razlozima nestanka Nikolije Luković, da li se radi o bjekstvu od kuće ili o kidnapovanju. Procurila je samo infromacija da se Nikolija javila s telefona jedne svoje drugarice, što je donekle umirilo njenu majku Maju i baku, s kojima živi“, saznale su beogradske „Novosti“ u Torontu.

Prema informacijama „Novosti“, Nikolija Luković je kćerka Milorada Ulemeka i njegove prve supruge Maje Luković, kanadske novinarke. Upoznali su se u Erdutu 1992, a vjenčali dvije godine kasnije. Kumovi su im bili Željko Ražnatović Arkan i prijateljica Sanda. Jedno vrijeme su zajedno živjeli u Kanadi, pa je Legija uzeo prezime svog tasta i doskora se prezivao Luković.

Nikolija je najstarije Legijino dijete, rođena je 1998. i trenutno pohađa deseti razred škole u Torontu.

Kada su se Legija i Maja Luković rastavili Nikolija je ostala uz majku. Kako je Maja pričala medijima, Nikoliji nije mnogo govorila o njenom ocu, jer je bila zabrinuta za djetetovu sigurnost.

Beogradski mediji su javljali da su Maja i Nikolija Luković prije dvije godine posjetile Ulemeka u zatvoru, kada je kćerka prvi put vidjela oca, prenosi „Blic“.

 

Ostavi poruku