Ako ništa drugo, odličan je izgovor da ostanete u krevetu malo duže…

Ako imate seks samo uveče, to je nekako jednolično i dosadno. Ali jutarnja seksi gimnastika nije samo način da unesete novosti u svoju seksualnu rutinu, već je i neverovatno pogodna za vašu psihu, zdravlje i emocije. Dakle, umesto da 20 minuta pritiskate snooze, zagrejte svoje buđenje do granice ključanja. Evo i zašto:

1. Zato što nema boljeg načina da započnete dan

Jutarnja kafa je lepa stvar, ali da li ima nešto lepše od orgazma? Ako se po jutru dan poznaje, buđenje uz seks garantujesuper uspešna 24 sata. Istraživanja su potvrdila da jutarnji seks može da pomogne da čitav dan budete puni energije i zadovoljni. Uživanje će podstaći ispuštanje oksitocina, hormona sreće, koji će još učiniti i da se osećate bliskije sa svojim dragim.

2. Zato što je to dobar izgovor da ostanete malo duže u krevetu

Još uvek ste pospani i niste spremni da prekinete onaj sočni san sa Rajanom Gosligom, zato dozvolite sebi još malo uživanja. PS: Položaj kašike je idealan s obzirom da ne zahteva previše pokreta, a i rešava problem jutarnjeg zadaha.

3. Zato što nećete imati grižu savesti jer ste uveče preumorni za seks

Za sve one koji su u dugoj vezi, bez obzira koliko je seks dobar, strast nekako spadne na niske stupnjeve vaše listeprioriteta. To je razumljivo  s obzirom na haotični način života koji vodimo, i potpuno je jasno da ponekad jednostavno želite da se ušuškate pored TV sa čašom vina u ruci, umesto da izvodite vratolomije. Ok, odmorite se uveče, pa budite orni ujutru!

4. Zato što nećete zapravo zakasniti na posao

Pre jutarnjeg tuširanja, budite malo prljavi! Kada razmislite koliko vremena potrošite na razvlačenje, biće vam jasno da ovih 15ak minuta neće poremetiti baš ništa. Posle orgazmičkog buđenja bićete toliko orni, da ćete se spremiti za posao brže nego inače.

5. Zato što ćete biti zdraviji

Sudeći prema istraživanjima jutarnji seks popravlja vaš imuni sistem, jer podstiče proizvodnju antitela koja štite od infekcija. A svakako je bolje od šumeće tablete.

6. Zato što će on izdržati duže

Nivo testosterona je najviši ujutru, jer se su tipovi odmorni i punih baterija. Ne samo da će on biti prilično uzbuđen kada se probudi, već je velika verovatnoća da će laške prevazići sindrom jednominutnog seksa. Seksolozi objašnjavaju da će muškarci imati više energije tokom seksa ako su odmorni i imaju visok nivo testosterona u telu.

7. Zato što to svi rade

Ok, ne baš svi, ali solidnih 34 odsto ljudi više voli seks ujutru nego u bilo koje drugo doba dana. Verovatno zato što su već skapirali sve ove prednosti jutarnjeg seksa!

Balkan lifestyle/Cosmopolitan.rs

 

Ostavi poruku