SHARE

Хармоникаши из Републике Српске ће у Сочију имати дневно два наступа, а у Русију путују 4. фебруара!
Оркестар хармоникаша Основне школе “Алекса Шантић” из Угљевика свираће на Зимским олимпијским играма, које 7. фебруара почињу у Сочију.

“Срећа је немерљива. До пре неки дан готово да нисмо веровали да ћемо и кренути у Сочи. Кажем, нисмо веровали… Било је потребно да се прикупи додатно новца за комплетан ансамбл. Олимпијада је обезбедила све за наших шесторо учесника у музичком програму који ће пратити такмичења спортиста. Али, шта је шест хармоника за тридесет шест чланова, колико броји наш оркестар… Седам, барем, уз оних шест, пружио би пуноћу нашег наступа”, рекао је професор музике Славко Николић.

Он је истакао да су општина Угљевик, привредници као и Влада Републике Српске помогли да деца оду у Сочи. Они путују 4. фебруара у Русију.

“У петак увече у Угљевику свирамо концерт захвалности за све који су помогли да наш пут из сна постане стварност. То што су нам помогли да путујемо је награда над наградама”, додао је Николић.

Хармоникаши из Републике Српске ће у Сочију имати дневно два наступа. Деца из Угљевика ће после Сочија путовати у Оман на четвородневно гостовање.

SHARE

Оставите одговор