Harmonikaši iz Republike Srpske će u Sočiju imati dnevno dva nastupa, a u Rusiju putuju 4. februara!
Orkestar harmonikaša Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika sviraće na Zimskim olimpijskim igrama, koje 7. februara počinju u Sočiju.

„Sreća je nemerljiva. Do pre neki dan gotovo da nismo verovali da ćemo i krenuti u Soči. Kažem, nismo verovali… Bilo je potrebno da se prikupi dodatno novca za kompletan ansambl. Olimpijada je obezbedila sve za naših šestoro učesnika u muzičkom programu koji će pratiti takmičenja sportista. Ali, šta je šest harmonika za trideset šest članova, koliko broji naš orkestar… Sedam, barem, uz onih šest, pružio bi punoću našeg nastupa“, rekao je profesor muzike Slavko Nikolić.

On je istakao da su opština Ugljevik, privrednici kao i Vlada Republike Srpske pomogli da deca odu u Soči. Oni putuju 4. februara u Rusiju.

„U petak uveče u Ugljeviku sviramo koncert zahvalnosti za sve koji su pomogli da naš put iz sna postane stvarnost. To što su nam pomogli da putujemo je nagrada nad nagradama“, dodao je Nikolić.

Harmonikaši iz Republike Srpske će u Sočiju imati dnevno dva nastupa. Deca iz Ugljevika će posle Sočija putovati u Oman na četvorodnevno gostovanje.

Ostavi poruku