Posle mnogo godina, prema zvaničnim rezultatima Republičkog zavoda za statistitku, Srbija je u 2013. smanjila nezaposlenost. Danas je nezaposlenost 20,1 odsto, a u aprilu 2012. godine bila je 25 odsto, kazao je vicepremijer.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija u 2013. uspela da smanji nezaposlenost i poveća industrijsku proizvodnju, a u narednih godinu dana ekonomski boljitak trebalo bi da osete svi građani.

„Posle mnogo godina, prema zvaničnim rezultatima Republičkog zavoda za statistitku, Srbija je u 2013. smanjila nezaposlenost. Danas je nezaposlenost 20,1 odsto, a u aprilu 2012. godine bila je 25 odsto“, kazao je Vučić, koji je i predsednik Srpske napredne stranke.

On je kazao da je Srbija u 2013. godini imala i rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2,4 odsto.

„Uveren sam da će do sledećeg Božića boljitak osetiti svi građani, a ne samo političari i tajkuni“, rekao je Vučić na obeležavanju Badnjeg dana u SNS-u.

Unošenju i osvećenju badnjaka prisustvovali su potpredsednici, članovi Predsedništva i stranke. Sveštenik, jerej Luka Verić ukazao je da je sutrašnji praznik mira, praštanja. Ukazao je na poslanicu patrijarha Irineja i naglasio da je ovo porodični praznik.

„Čim se izađe iz velikih gradova, bilo gde u Srbiji, vidimo da su sela pusta, da nema nikoga, da su kuće i okućnice prazne. To je naša muka i ono što nas sigurno uništava više od bilo čega drugog. Ako nas fizički nema, nema ništa gore“, upozorio je Verić, apelujući na svest srpskih majki da rađaju decu.

Ostavi poruku