Mediji u Italiji uplašeni činjenicom da u Milano stiže oko 4.000 navijača crno-belih. „Znamo da je ovo utakmica visokog rizika. Spremnost snaga javnog reda i mira je na najvišem nivou. Čak ćemo dobiti i pomoć kolega iz Rima“, izjavio šef kabineta policije Milana.

Italijanska Gaceta delo sport upozorila je danas da su navijači Partizana koji stižu na utakmicu sa Interom, „najagresivniji u Evropi“.

„Ovo je prvi put posle dve godine, odnosno meča Italije i Srbije u Đenovi 12. oktobra, da srpski navijači dolaze u Italiju“, ističe Gaceta i podseća da je tog dana „fudbal bio talac Ivana Bogdanova, ultra navijača Crvene zvezde, kao i stotinak srpskih ultranacionalista“.

Italijanski list navodi da će utakmica na stadionu „Đuzepe Meaca“ biti meč visokog rizika i da se očekuje dolazak oko 4.000 navijača Partizana.

„Znamo da je ovo utakmica visokog rizika. Zato je spremnost snaga javnog reda i mira na najvišem nivou. Čak ćemo dobiti i pomoć kolega iz Rima“, rekao je šef kabineta policije Milana Pjetro Ostuni.

Kako je najavljeno, meč će obezbeđivati i policajci sa 300 specijalno obučenih pasa.

Utakmica trećeg kola H grupe Lige Evrope Inter–Partizan igra se u četvrtak od 19 sati.

Ostavi poruku