SHARE

Рукометаши Слоге и Борца сутра ће на жријебу у Бечу (14 часова) сазнати имена противника у трећем колу Купа EHF. Пошто су Добојлије у првом, а Бањалучани у другом шеширу, постоји могућност да се састану у овој рунди и одлуче о учеснику групне фазе.

Тренер Слоге Александар Дугић нема ништа против баш таквог расплета, јер би онда Република Српска и БиХ сигурно имале представника у групној фази.

– Било би лијепо да имамо једног представника у групној фази, а с обзиром на имена осталих клубова које можемо да добијемо и тренутан квалитет који посједујемо, најсигурније би било да у међусобном сусрету одлучимо о пролазу – искрен је Дугић.

Ни стратег Бањалучана Зоран Трнинић не би био незадовољан таквом солуцијом, мада реално, могућност за тако нешто је минимална, јер у шеширима Слоге и Борца има још по 15 клубова.

– Не бих имао ништа против да се састанемо са Слогом, али радије бих да извучемо Гепинген.  Тренер тог њемачког клуба је Бањалучанин Велимир Петковић а сигуран сам да би бундеслигаш напунио дворану “Борик” –  истакао је Трнинић.

Прве утакмице трећег кола играју се 24. и 25. новембра, а реванши су на програму седам дана касније, док такмичење у групној фази почиње послије Свјетског првенства у Шпанији (9. и 10. фебруар).

У првом шеширу налазе се: Алпла Хард (Аустрија), Слога (БиХ), КИФ Колдинг (Данска), Арагон (Шпанија), Натурхаус Ла Риоха (Шпанија), Сент Рафаел (Француска), Нант (Француска), Гепинген (Њемачка), Рајн-Некер Левен (Њемачка), Магдебург (Њемачка), Макаби Ришон (Израел), Хаслум (Норвешка), Висла (Пољска), Порто (Португалија), Татран (Словачка) и Сисија (Хрватска).

У другом шеширу су: Борац м:тел (БиХ), Бенфика (Португалија), Стинта Бакау (Румунија), Пермски медведи (Русија), Мотор Запорожје (Украјина), Брест Мешков (Украјина), Елверум (Норвешка), Марибор (Словенија), Сунгул (Русија), Вардар (Македонија), Цимос Копер (Словенија), Холстебро (Данска), Диомидис (Грчка), Бешикташ (Турска), Војводина (Србија) и Гуиф (Шведска).

 

SHARE

Оставите одговор