Rukometaši Sloge i Borca sutra će na žrijebu u Beču (14 časova) saznati imena protivnika u trećem kolu Kupa EHF. Pošto su Dobojlije u prvom, a Banjalučani u drugom šeširu, postoji mogućnost da se sastanu u ovoj rundi i odluče o učesniku grupne faze.

Trener Sloge Aleksandar Dugić nema ništa protiv baš takvog raspleta, jer bi onda Republika Srpska i BiH sigurno imale predstavnika u grupnoj fazi.

– Bilo bi lijepo da imamo jednog predstavnika u grupnoj fazi, a s obzirom na imena ostalih klubova koje možemo da dobijemo i trenutan kvalitet koji posjedujemo, najsigurnije bi bilo da u međusobnom susretu odlučimo o prolazu – iskren je Dugić.

Ni strateg Banjalučana Zoran Trninić ne bi bio nezadovoljan takvom solucijom, mada realno, mogućnost za tako nešto je minimalna, jer u šeširima Sloge i Borca ima još po 15 klubova.

– Ne bih imao ništa protiv da se sastanemo sa Slogom, ali radije bih da izvučemo Gepingen.  Trener tog njemačkog kluba je Banjalučanin Velimir Petković a siguran sam da bi bundesligaš napunio dvoranu „Borik“ –  istakao je Trninić.

Prve utakmice trećeg kola igraju se 24. i 25. novembra, a revanši su na programu sedam dana kasnije, dok takmičenje u grupnoj fazi počinje poslije Svjetskog prvenstva u Španiji (9. i 10. februar).

U prvom šeširu nalaze se: Alpla Hard (Austrija), Sloga (BiH), KIF Kolding (Danska), Aragon (Španija), Naturhaus La Rioha (Španija), Sent Rafael (Francuska), Nant (Francuska), Gepingen (Njemačka), Rajn-Neker Leven (Njemačka), Magdeburg (Njemačka), Makabi Rišon (Izrael), Haslum (Norveška), Visla (Poljska), Porto (Portugalija), Tatran (Slovačka) i Sisija (Hrvatska).

U drugom šeširu su: Borac m:tel (BiH), Benfika (Portugalija), Stinta Bakau (Rumunija), Permski medvedi (Rusija), Motor Zaporožje (Ukrajina), Brest Meškov (Ukrajina), Elverum (Norveška), Maribor (Slovenija), Sungul (Rusija), Vardar (Makedonija), Cimos Koper (Slovenija), Holstebro (Danska), Diomidis (Grčka), Bešiktaš (Turska), Vojvodina (Srbija) i Guif (Švedska).

 

Ostavi poruku