Iako je protiv Srbina Mladena Bojinovića i bivšeg francuskog reprezentativca Samjela Onrubije pokrenut sudski proces za klađenje i namještanje utakmice, oni rešetaju mreže u dresu Pari Sen Žermena i na najbolji način odgovaraju na optužbe.

U derbiju kola, možda i cijelog prvenstva, Pariz je na gostujućem terenu savladao Šamberi 24:28, a Bojinović i Onrubija su odigrali utakmicu života i postigli ukupno 16 pogodaka. Sedam je dao bivši kapiten Srbije, dok je Onrubija postigao dva više i tako pokazali da su jači od svih problema. Jedan od najboljih igrača na svijetu Mikel Hansen dodao je šest pogodaka, dovoljno za sigurnu pobjedu „svetaca“ i suvereno prvo mjesto, jer poslije šest odigranih kola imaju maksimalan učinak, s tim što su u gostima prije Šamberija, savladali i Monpelje.

S druge strane dosadašnji vladar francuskog rukometa Monpelje iz dana u dan se susreće sa novim problemima.  Posljednji u nizu je povlačenje jednog od glavnih sponzora, kompanije „Brother“, čije ime je dosad stajalo na dresovima Nikole Karabatića i društva, koji je odlučio da raskine ugovor sa klubom. Tako je aktuelni prvak Francuske ostao bez 300 hiljada evra godišnje, a kompanija je u kratkom saopštenju navela da se saradnja dvije strana više ne podudara sa etičkim vrijednostima, poput poštenja i integriteta, koje zastupa kompanija, a u Monpeljeu je narušena poslije afere.

Inače, Nikola Karabatić ostao je i bez poziva u reprezentaciju Francuske za kvalifikacione mečeve za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Litvanije i Turske, a a selektor Klod Onesta odlučio je da ne pozove ni Onrubiju.

Sponzori

Prekid sponzorskog ugovora sa kompanijom „Brother“, vjerovatno je samo početak krize u koju je upao Monpelje i vrlo izvjesno je da mu predstoje teški pregovori i sa drugim sponzorima, koji ne žele da imena njihovih kompanija nose klub i igrači osumnjičeni za namještanje utakmica.

– Situacija je mnogo komplikovanija bez ovog sponzora, vidjećemo šta će biti dalje – rekao je predsjednik Monpeljea Remi Levi.

Ostavi poruku