SHARE

Иако је против Србина Младена Бојиновића и бившег француског репрезентативца Самјела Онрубије покренут судски процес за клађење и намјештање утакмице, они решетају мреже у дресу Пари Сен Жермена и на најбољи начин одговарају на оптужбе.

У дербију кола, можда и цијелог првенства, Париз је на гостујућем терену савладао Шамбери 24:28, а Бојиновић и Онрубија су одиграли утакмицу живота и постигли укупно 16 погодака. Седам је дао бивши капитен Србије, док је Онрубија постигао два више и тако показали да су јачи од свих проблема. Један од најбољих играча на свијету Микел Хансен додао је шест погодака, довољно за сигурну побједу “светаца” и суверено прво мјесто, јер послије шест одиграних кола имају максималан учинак, с тим што су у гостима прије Шамберија, савладали и Монпеље.

С друге стране досадашњи владар француског рукомета Монпеље из дана у дан се сусреће са новим проблемима.  Посљедњи у низу је повлачење једног од главних спонзора, компаније “Бротхер”, чије име је досад стајало на дресовима Николе Карабатића и друштва, који је одлучио да раскине уговор са клубом. Тако је актуелни првак Француске остао без 300 хиљада евра годишње, а компанија је у кратком саопштењу навела да се сарадња двије страна више не подудара са етичким вриједностима, попут поштења и интегритета, које заступа компанија, а у Монпељеу је нарушена послије афере.

Иначе, Никола Карабатић остао је и без позива у репрезентацију Француске за квалификационе мечеве за одлазак на Европско првенство против Литваније и Турске, а а селектор Клод Онеста одлучио је да не позове ни Онрубију.

Спонзори

Прекид спонзорског уговора са компанијом “Бротхер”, вјероватно је само почетак кризе у коју је упао Монпеље и врло извјесно је да му предстоје тешки преговори и са другим спонзорима, који не желе да имена њихових компанија носе клуб и играчи осумњичени за намјештање утакмица.

– Ситуација је много компликованија без овог спонзора, видјећемо шта ће бити даље – рекао је предсједник Монпељеа Реми Леви.

SHARE

Оставите одговор