Pretresom preduzeća za auto-servisiranje vozila marke “mercedes”, u sklopu kojeg se nalazi i auto-otpad, vlasništvo Jakova Mikulića u Ružićima kod Gruda u Federaciji BiH, pronađeno je oko 50 vozila “mercedes 124”, isječenih i rastavljenih u dijelove, za koje postoji sumnja da su ukradeni.

Mikulić nije uhapšen. Kako saznajemo, pronađena vozila stara su između 15 i 20 godina, dok je njihova vrijednost na tržištu od pet do osam hiljada maraka.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj saopšteno je da su pretrese obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa.

– Za sada je utvrđeno da su dva pronađena vozila ukradena na području opština Doboj i Teslić u septembru ove godine. Sumnja se da su četiri isječena vozila u toku ove godine ukradena na području opština Derventa i Doboj – saopštili su iz dobojske policije.

Nad oduzetim vozilima biće obavljena dodatna vještačenja. Osim navedenih vozila, pronađen je i oduzet veći broj dokumentacije za vozila marke “mercedes 124”, za koja se sumnja da su ukradena, te veći broj domaćih i stranih registarskih oznaka, za koje će policija izvršiti dodatne provjere.

Prema informacijama iz CJB Doboj, takođe je pronađen i alat različite vrste i tipovi “numeratora” za falsifikovanje brojeva šasije, pogodan za izvršenje krivičnih djela, kao i 25 motora i 20 mjenjača motornih vozila marke “mercedes 124”. I za ovo postoji osnov sumnje da potiču iz krivičnih djela, za koje će biti izvršene dodatne provjere.

U saopštenju CJB Doboj navodi se da su dva “mercedesa” bila pripremljena za ukucavanje novog broja šasije, te dokumentacija četiri vozila iste marke, za koja postoji sumnja da su u ranijem periodu ukradena na području Zapadnohercegovačkog kantona.

Istraga
Dobojska policija u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Doboj i nadležnim sudovima nastavlja dalji rad na utvrđivanju tačnog činjeničnog stanja i dokumentovanju krivičnih djela teške krađe, falsifikovanje isprave i prikrivanje. Do sada je obavljena kriminalistička obrada nad više lica sa područja Gruda, Čelinca i Banjaluke, a koji se mogu dovesti u vezu sa krađama “mercedesa”.

Ostavi poruku