Drugi reket svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Šangaju, pobjedom nad Čehom Tomašom Berdihom, javile su agencije.

Đoković je do 11. pobjede u 12 međusobnih susreta sa Berdihom došao sa 6:3, 6:4, poslije jednog sata i 26 minuta igre.

U finalu, koje je na programu u nedjelju od 10.30, Đoković će igrati protiv boljeg iz susreta prvog reketa sveta Rodžera Federera i Endija Marija iz Velike Britanije.

Novak je prilikom bacanja novčića odabrao da prvi servira, što je odmah iskoristio i bez većih problema osvojio prvi gem za vodstvo od 1:0.

Đoković je nastavio u istom ritmu i na servisu Berdiha, koji mu nije mogao ništa, pa je srpski teniser udvostručio svoju prednost, prije nego što je sigurno samo nastavio niz.

Čeh ga je prekinuo u gemu koji je slijedio, kada je sigurnim servisom smanjio na 3:1, ali je Novak nastavio da bez ikakvih problema osvaja svoje servis gemove.

Đoković je došao do novog brejka u šestom gemu, koja mu je donijela priliku da već u narednom gemu servira za set.

Prvu set loptu Novak nije iskoristio zahvaljujući svojoj grešci, što je Berdih iskoristio da stvari preokrene u svoju korist i dođe do prilike za brejk, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste i tako smanjio na 5:2.

Odmah potom osvojio je novi servis gem, da bi Đokoviću kada je ponovo servirao za set zadao dosta muka.

Iako je uspio da dođe do prilike za brejk, Novak se odbranio, a potom sa dva sigurna poena došao do vodstva od 1:0 u setovima sa 6:3.

Poslije sigurnih servis gemova na samom početku drugog seta, uslijedio je brejk Đokovića, pošto je Berdih odigrao veoma nervozno poslije jedne odluke sudije koja nije išla njemu u korist.

Novak je odmah potom osigurao taj brejk, pošto je sigurnim servisom došao do prednosti od 3:1.

Čeh je dosta bio nervozan u gemovima koji su slijedili, ulazio je u rasprave sa glavnim sudijom, ali je i dalje na terenu bila vođena velika borba.

Novak je uspevao da zadrži prednost, ali mu je Berdih malo više pretio nego što je slučaj bio na početku seta.

Ipak, u desetom gemu, Đoković je bez izgubljenog gema kompletirao trijumf za manje od sat i po vremena igre.

Ostavi poruku