Naslovna Vijesti Pucao na automobil “narko-dilera”

Pucao na automobil “narko-dilera”

0

Marko Ćorović (21) iz Trebinja, koji je u srijedu ispalio više hitaca iz automatske puške u “golf” vlasništvo sugrađanina Zorana Komnenovića (37), koji nije povrijeđen, poslije privođenja i ispitivanja u policiji predat je u nadležnost trebinjskom Okružnom tužilaštvu.

Do pucnjave je došlo na lokalnom putu u mjestu Studenac kod Trebinja. Komnenovićev automobil pogođen je sa tri hica. Poslije hapšenja Ćorovića policija tereti za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlašćenu proizvodnju i promet opojne droge.

U Okružnom tužilaštvu u Trebinju juče su kazali da će osumnjičeni biti saslušan do kraja dana, jer mu u petak ujutro ističe 24-časovni pritvor, koliko prema zakonu može da bude zadržan u tužilaštvu prije nego što bude pušten na slobodu ili mu se odredi pritvor.

Rekli su da je Ćorović kada je priveden kod tužioca tražio da mu bude određen advokat po službenoj dužnosti, jer ne može sam da ga plati.

– Zbog toga je upućen zahtjev sudu da mu odredi advokata. Tek poslije toga on će biti saslušan – rekli su u tužilaštvu.

Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje, navodeći inicijale učesnika obračuna, rekli su da im je ovaj događaj prijavljen u srijedu jedan čas poslije ponoći. U policiji su istakli da su tokom uviđaja na licu mjesta pronađene tri čaure i utvrđeno je da su tri hica pogodila vozilo “golf”.

Izvor blizak istrazi je rekao da je kriminalističkom obradom utvrđeno da postoji sumnja da su se osumnjičeni Ćorović i Komnenović, dogovorili da se sastanu na lokalnom putu, u mjestu Studenac kod Trebinja.

Naglasio je da su se njih dvojica tu posvađala, poslije čega je Ćorović, koji je bio u “mercedesu”, kojim je upravljao Miladin Vučinić, uzeo pušku i pucao u vozilo “golf”.

Poslije pucnjave Ćorović se udaljio u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo uhapšen zajedno sa Vučinićem, koji je poslije ispitivanja pušten.

Izvor blizak istrazi je kazao da Ćorović i Vučinić nisu policiji poznati od ranije, dok je Komnenović poznat po trgovini drogom. Pretpostavlja se da se Ćorović sa Komnenovićem sukobio u vezi sa poslovima sa drogom, ali to još nije utvrđeno.

Komnenović je prošle godine u decembru uhapšen sa oko kilogram marihuane. Droga je tada pronađena ispod odjeće Komnenovića, kada je njegov automobil “opel vektra” zaustavljen u Berkovićima. On je drogu oblijepio selotejp trakom i pričvrstio je za tijelo, te je prekrio odjećom.

Zapljena

Prilikom hapšenja Marka Ćorovića policija je pretresom kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje on koristi pronašla oko 9,4 grama marihuane i 164,5 grama spida.

Osim toga pronađena su i dva okvira za automatsku pušku i pet metaka.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version