U SNSD-u u Kozarskoj Dubici vlada opšte rasulo i raskol, a to potvrđuje i činjenica da se ne zna ko koju funkciju obavlja u opštinskim organima stranke.

U Opštinskom odboru postoje dvije struje od kojih obje tvrde da su legitimni predstavnici stranke, a slažu se samo u jednom, da su do sada o tome ćutali da ne bi narušili ugled stranke dok traje predizborna kampanja.

Nakon što je “Glas Srpske” objavio izjavu Brane Miljatovića, koji se predstavlja kao predsjednik dubičkog Izvršnog odbora SNSD-a, uslijedila je reakcija predsjednika Opštinskog odbora ove stranke Nine Jauza.

– To je čovjek koji se lažno predstavlja i obmanjuje medije i građane. On je prije bio član Izvršnog odbora, pa je smijenjen, više nije ni član, a kamoli da je ikada bio predsjednik Izvršnog odbora – kazao je Jauz i dodao da je u protekloj kampanji Miljatović javno nastupao na tribinama SDS-a.

Jauz je rekao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Miljatovića zbog lažnog predstavljanja.

Miljatović je rekao da sebe smatra legitimnim predsjednikom IO i da je u OO došlo do potpunog raskola.

– Ja sam izabran legitimno, a ne znam šta je poslije bilo, to će organi u Glavnom odboru vidjeti. Niko nas nije obavijestio da smo razriješeni – rekao je Miljatović i dodao da je Jauzova tvrdnja da podržava kampanju SDS-a, laž.

– To su rekli i predsjedniku, ali to je notorna laž, ništa gore nismo dočekali od svojih partijskih kolega od toga. To rade jer su prilično nesposobni i slušaju isključivo šta im kaže Jauz – rekao je Miljatović.

Dodao je da pred izbore nije htio da pravi bunu u partiji, te da sada čeka da vidi odluku Glavnog odbora.

Potpredsjednik OO i član IO SNSD-a u Kozarskoj Dubici Dragan Jaćimović je kazao da je Brane Miljatović samo član SNSD-a, kao i 3.500 drugih članova.

– Njih se predsjednik stranke javno odrekao na tribini u Kozarskoj Dubici – dodao je.

Jaćimović je rekao da je odlučeno da se ne iznose stavovi o spornoj sjednici na kojoj je biran Izvršni odbor, da to ne bi narušilo ugled stranke.

– Miljatović narušava ugled stranke i o tome imam slike i snimke. Imam snimak Miljatovića kako posjećuje predizborne skupove i podržava koaliciju SDS-PDP – rekao je Jaćimović, koji je direktor lokalne TV.

S druge strane, drugi potpredsjednik OO SNSD-a u Kozarskoj Dubici Dragan Mataruga nije baš spreman da govori o stanju u stranci.

– Brane Miljatović jeste u stranci i član je Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici. Samo ja stvarno ne bih sada ulazio u to ko je predsjednik Izvršnog odbora, nisam u toku, ne znam o čemu se radi – kazao je Mataruga.

Dodao je da je Miljatović bio jedno vrijeme predsjednik IO, ali da ne zna šta je u ovom momentu.

Mataruga je kazao da je bilo niz nejasnih događaja, te da ne zna da li je ikada razjašnjeno da li je Miljatović ili Velimir Vezmar predsjednik IO.

– Vjerovatno bi predsjednik OO mogao to reći, ja ne mogu reći ništa o tome, jer nisam siguran – rekao je Mataruga.

Demanti

U demantiju koji je OO SNSD-a Kozarska Dubica poslao “Glasu Srpske” navedeno je da Miljatović nikada nije bio predsjednik IO SNSD-a u tom gradu.

– Zbog toga je sve članove i simpatizere u Kozarskoj Dubici duboko povrijedilo pisanje vaših novina, u kojima ste gospodina Branu Miljatovića, ostrašćenog protivnika SNSD-a, predstavili kao predsjednika IO SNSD-a u Kozarskoj Dubici – navedeno je u demantiju.

Ostavi poruku