Naslovna Svijet Poginulo 87 sirijskih vojnika

Poginulo 87 sirijskih vojnika

0

Sirijska armija pretrpjela je najveće gubitke u jednom danu od početka sukoba, pošto je juče poginulo 87 vojnika, saopštila je danas sirijska aktivistička grupa sa sjedištem u Londonu.

U jučerašnjem nasilju širom zemlje poginulo je najmanje 210 ljudi, uključujući 64 pobunjenička borca i 59 civila, navodi se u izvještaju Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Od vojnika koji su juče nastradali, 36 je izgubilo živote u okršajima u sjeveroistočnoj proviniciji Idlib.

U međuvremenu, verbalni rat između Sirije i Turske pojačao se od kada je Ankara, navodno, pronašla vojnu opremu u putničkom avionu koji je letio iz Moskve za Damask.

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da laže kada tvrdi da je u avionu pronađena „oprema i municija za sirijsko Ministarstvo odbrane“, koje je poslao jedan ruski dobavljač.

Sirijske vlasti pozvale su Erdogana da pokaže naoružanje koje je navodno zaplijenjeno u avionu.

„Turski premijer nastavlja da laže da bi opravdao neprijateljski odnos svoje vlade prema Siriji“, navodi se u saopštenju sirijskog Ministarstva spoljnih poslova.

Fracuska je upozorila da rastuće tenzije između dvije zemlje predstavljaju veliku opasnost, pošto je na granici došlo do razmjene artiljerisjke vatre u prethodnih nekoliko dana.

„Rizk postoji, a Turska je do sada bila veoma uzrdržana. Pozdravljam takav stav njenih lidera zato što je bilo agresije i provokacija“, izjavio je predsjednik Fransoa Oland francuskoj televiziji i radiju.

 

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version