Brat Luke Bojovića Nikola i Lukina supruga Barbara, kako ekskluzivno saznaje „Blic“, uhapšeni su danas u Španiji.
U akciji uprave kriminalističke policije Srbije i policije Španije u nastavku rasvetljavanja krivičnih dela, za koja se sumnjiči kriminalna grupa Luke Bojovića, danas u Španiji na više lokacija izvršen je pretres 20 stanova i privatnih preduzeća.

Kako „Blic“ saznaje uhapšeno je 15 osoba povezanih sa ovom kriminalnom grupom, a koji su državljani Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.
Uhapšeni se sumnjiče da su u okviru grupe odgovorni za likvidacije, krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike prema Španiji i zemljama EU i pranje novca.

– U akciji su uhapšeni brat Luke Bojovića Nikola i Lukina supruga Barbara – kaže za „Blic“ izvor upućen u istragu.

Milorad Veljović, direktor policije, potvrdio je ova hapšenja.

Luka Bojović je označen kao vođa „Zemunskog klana“, kriminalne grupe na čije je čelo stao marta 2003. godine, posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije „Sablja“, u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Bojović je iz Srbije pobegao juna 2010. godine pošto su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović posle njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

On je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam meseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenata.

Ostavi poruku