Naslovna Vijesti Biznismeni nestali iz grada, makroi u zatvoru

Biznismeni nestali iz grada, makroi u zatvoru

0

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske steže obruč oko organizatora lanca prostitucije i kontroverznih biznismena u Banjaluci, kojima su djevojke namještali ljudi Milana Ivankovića, poznatog kao vlasnik picerije “Del kapo”.

Lanac prostitucije

Prvoosumnjičenom za trgovinu ljudima radi vršenja prostitucije Milanu Ivankoviću i Miodragu Regodiću juče je određen jednomjesečni pritvor. Miodrag Miljević je pušten da se brani sa slobode.

Miodrag Regodić iz Sremske Mitrovice, nastanjen dugo godina u Kotor Varošu, recepcionar je u banjalučkom hotelu “Talija” i rođak vlasnika hotela. Miodrag Miljević recepcionar je hotela “Meriot”. Obojica se sumnjiče za organizovanje prostitucije u hotelima u kojima su djevojke, među kojima ima maloljetnica, za novac pružale seksualne usluge kontroverznim banjalučkim biznismenima.

Kako navodi izvor “Glasa Srpske” blizak istrazi, djevojke su za usluge dobijale 100 evra po satu ukoliko su to radile u Banjaluci, a tarifa je bila skuplja za usluge izvan grada.

Uglavnom se sve dešavalo u hotelima, po iznajmljenim stanovima, vilama, ali i na jahtama banjalučkih biznismena po inostranstvu. Većina djevojaka su studentkinje 1991. i 1992. godište, a jedan broj su i maloljetnice koje će dobiti status žrtve.

Kako saznaje “Glas Srpske”, istražioci Specijalnog tužilaštva juče su iz hotela “Talija” izuzeli materijalne dokaze o prostituciji u sobama u tom hotelu.

Akcija je trajala nekoliko mjeseci, tokom kojih je Ivanković praćen i prisluškivan zbog istrage o falsifikovanju kartica za tombolu, a otkriven je lanac prostitucije.

Kako navode izvori bliski istrazi, već juče ujutro mogle su se čuti nezvanične informacije da je nekoliko banjalučkih biznismena, poslije hapšenja dvojice recepcionara, pobjeglo iz grada.

Suđenje javno

Niko nije želio da otkrije imena biznismena, jedino se moglo čuti da se “zna koji su to biznismeni bliski Milanu Ivankoviću, zvanom Milan del Kapo”.

Svi drugi podaci i dalje su pod velom tajne u interesu istrage o kojoj u Specijalnom tužilaštvu RS daju samo šture informacije za javnost.

Ova afera koja je potresla Banjaluku dobiće epilog na sudu, a tokom procesa koji će biti javan, kažu upućeni, biće prezentovano sve prikupljeno u istrazi od prisluškivanih razgovora do video-snimaka. Sudeći po svemu, banjalučku javnost tek očekuju šokovi.

Specijalno tužilaštvo RS zbog falsifikovanja kartica za tombolu, pored Ivankovića, uhapsilo je u ponedjeljak još sedam lica. Svi su poslije ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

Kako saznaje “Glas Srpske”, zbog krivičnog djela falsifikovanja isprava bili su uhapšeni i ispitani sinovi Milana Ivankovića: Mario i Mladen Ivanković, brat Milivoje Ivanković, rođaci Janko i Nedeljko Ivanković, vlasnik štamparije u Trnu koja je štampala falsifikovane kartice za tombolu Ranko Lovre i njegov sin Dragan Lovre.

Svi oni su osumnjičeni za krivično djelo falsifikovanje isprava.

Milan Ivanković je jedan dio kartica za svoje tombole zaduživao u Agenciji za igre na sreću RS i taj dio kartica je oporezovan i regularno korišćen.

Međutim, veći dio kartica koje su korišćene u njegovim tombolama u banjalučkom naselju Obilićevo i u Doboju više od deset godina bio je falsifikovan. Ovim je buyetu RS nanesena višemilionska šteta.

Mlađi sin Milana Ivankovića Dario rekao je juče da se u klubu “Sibir”, nekadašnji “Del kapo”, nije dogovarala prostitucija i da njegov otac nije kriv.

– Otac mi je rekao da nije kriv kada su u pitanju optužbe za prostituciju, kao i da ne poznaje ostale uhapšene – rekao je Mario i dodao da je sada on vlasnik bivšeg “Del kapa”, a ne njegov otac.

Djevojke

Kada je riječ o djevojkama koje su pružale seksualne usluge biznismenima najveći broj njih je iz Banjaluke, mada ima i nekoliko djevojaka iz Srbije. Cijena usluga kretala se od 200 do 500 maraka po satu, u zavisnosti od toga šta su mušterije zahtijevale. Mušterije su mogle naručiti i po dvije djevojke odjednom, a ako su uzimali skuplje djevojke, sobe su dobijali besplatno. Među klijentima nije bilo javnih ličnosti i radi se isključivo o kontroverznim banjalučkim biznismenima, kaže izvor blizak istrazi.

Imovina

Tokom istrage o krivičnim djelima za koja se tereti Milan Ivanković istražioci su došli do podataka o velikoj imovini kojom raspolaže. Otkriveno je da pored velike imovine u Banjaluci, Ivanković posjeduje imovinu u Istri, u Umagu. Riječ je o apartmanskoj vili i maloj jahti. Sva ta imovina i način na koji je stekao naći će se pod udarom istražnih organa, koji se bave ispitivanjem nelegalno stečene imovine.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version