Naslovna Vijesti Pogledajte kako su se u Prijedoru otvarale zapečaćene vreće sa glasovima

Pogledajte kako su se u Prijedoru otvarale zapečaćene vreće sa glasovima

0

Internet portal eTrafika.net došao je u posjed video snimka u kojem se jasno vidi kako nekoliko, za sada nepoznatih ljudi, otvara zapečaćene vreće sa glasačkim listićima prije nego što su poslati Centralnoj izbornoj komisiji.

Nakon zatvaranja birališta u Prijedoru nekoliko pojedinaca je otvorilo jednu od vreća sa glasovima iz koje su vadili glasačke listiće, što se jasno vidi na snimku. Nakon toga opet su zatvorili vreću koja je kasnije trebala biti proslijeđena CIK-u.

Ovo je samo jedan primjer neregularnosti na prošlim lokalnim izborima u BiH. Za vrijeme prebrojavanja glasova, pojedine nevladine organizacije iz Gradiške prijavile su da je u Čatrnji, selu na ovoj opštini, došlo do krađe glasova u vidu poznatog „Bugarskog voza“.

U Banjaluci su se mogle vidjeti mnoge nepravilnosti među kojima su kršenje izborne tišine. Tako su pojedini građani kupovali vijence za novog gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, mnogi su dobijali SMS poruke da glasaju za kandidata SDS-a Nenada Stevandića, kao i poruke koje su vrijeđale kandidata Dragana Čavića.

U opštini Odžak zabilježen je pokušaj lažiranja izbora kada je predsjednik Biračkog odbora prije otvaranja biračkog mjesta ubacio 55 glasačkih listića na kojima je označio jednog od kandidata za načelnika, ali je prilikom kontrole glasačke kutije to otkriveno.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version