Predsjednik FSS Tomislav Karadžić demantovao je pisanje hrvatskog „Globusa“ da će od 2015. godine početi regionalna fudbalska liga.

Darko Hudolist otkrio je da su čelnici nacionalnih saveza zemalja iz bivše Jugoslavije, te Mađarske i Bugarske dogovorili sve na sastanku u Budvi sredinom septembra.

„U Budvi nije bilo suviše priče oko Balkanske lige, o tome smo razgovarali na Kipru pre godinu. Čini mi se da u sledećih godinu ili dve neće biti ništa. Preciznije sigurno ništa do 2015. godine“, jasan je Karadžić.

„UEFA je formirala radnu grupa da proveri određene ambicije Mišela Platinija i ono što je FSS zanimalo, da li ima mesta i načina da se organizuje ta liga“, dodao je Karadžić.

Ligu bi navodno činilo 16 klubova, ali predsjednik FSS nije mogao da precizira kakav bi bio sistem takmičenja. Prioritet imaju druge stvari.

„Ima različitih modaliteta, da li ligaško ili Kup takmičenje. Da iz tog takmičenja veći broj klubova direktno ide u evropska takmičenja. Ono što je bitno je da na Balkanskom prostoru nestanu neredi na stadionima. Tek tada će biti prilika da se ozbiljno razgovara oko Balkanske lige. Interes za te mečeve bi sigurno bio veći i klubovi bi došli u bolju materijalnu poziciju i ima smisla o takvom takmičenju razmišljati. Ipak, zasada mi se čini da je malo prerano“, istakao je Karadžić.

Ostavi poruku