Još nije donesena zvanična odluka o tome da nekadašnji general Vojske Republike Srpske Radislav Krstić, koji je u Haškom tribunalu osuđen na 35 godina, ostatak kazne služi u Poljskoj, rekao je agencijamaKrstićev advokat Tomislav Višnjić. Portparol Varšavskog regionalnog suda Igor Tuleja izjavio je nedavno da Haški tribunal želi da general Krstić ostatak zatvorske kazne služi u Poljskoj.
„Primili smo zahtjev posredstvom našeg Ministarstva pravde. Dokumenti se prevode. Razmatraćemo to u roku dva mjeseca“, rekao je tada Tuleja Agenciji Frans pres.

General Radislav Krstić /64/ bio je komandant Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske, a po haškoj potjernici uhapšen je u decembru 1998. godine.

Krstić je prvostepeno osuđen za genocid u Srebrenici na 46 godina zatvora, ali mu je u drugom stepenu presuda promijenjena na pomaganje u genocidu, a kazna skraćena na 35 godina zatvora.

Nekadašnji general je prije dvije godine jedva izbjegao smrt prilikom napada trojice muslimanskih zatvorenika u zatvoru „Vejkfild“ na sjeveru Engleske.

Poslije napada zbog učestalih prijetnji i pokušaja ubistva premješten je u drugi zatvor u Velikoj Britaniji.

Ostavi poruku