Regionalna fudbalska liga sa 16 klubova iz bivše Jugoslavije, Bugarske i Mađarske počeće na proleće 2015. godine, tvrde novinari hrvatskog „Globusa“ koji su imali uvid u plan UEFA koji je iznet svim pomenutim stranama na sastanku u Budvi.
Prema navodima tog hrvatskog lista, u ligi će učestvovati klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Bugarske i Mađarske, a predstavnici Fudbalskih saveza iz svih tih država navodno su podržali taj plan.

Sastankom u Budvi je rukovodio zamenik glavnog sekretara UEFA, Grk Teodor Teodoridis, a prisustvovao mu je i član Izvršnog komiteta UEFA, Joan Lupesku iz Rumunije. Srbiju je, prema saznanjima „Globusa“, na sastanku koji se ticao formiranja balkanske lige predstavljao predsednik naše Fudbalskog saveza Tomislav Karadžić, Crnu Goru Dejan Savićević, Bosnu i Hercegovinu Ivica Osim, Slovence Aleksander Čeferin, Hrvate predsednik njihovog Saveza Davor Šuker i potpredsenik komisije za takmičenje UEFA DAmir Vrbanović, a Makedonce Ilčo Đorđoski.

Na dvodnevnoj budvanskoj sednici, na kojoj je bilo pokrenuto i nekoliko drugih tema, „otvorena je stara ideja o regionalnom povezivanju klubova sa prostora bivše Jugoslavije ili jugo¬istočne Europe“, navode hrvatski mediji koji se bave analizom pisanja „Globusa“.

„Otvorile su se stare, već svima dobro poznate sumnje o tome je li napokon sazreo trenutak da se i zvanićno pokrene inicijativa o odigravanju takvog jednog takmičenja ili s tim superambicioznim projektom valja još pričekati. Kako sam doznao iz izvora bliskih UEFA, svi učesnici su izrazili apriornu zainteresovanost za tu ideju, ali, istovremeno, i određenu skepsu, zbog niza objektivnih razloga što ih, u suštini, i nije teško razumeti“, piše autor članka u „Globusu“ Darko Hudelist.

Ostavi poruku