Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenili su na današnjem sastanku u Banjaluci da je HDZ na lokalnim izborima osvojio zaista dobar izborni rezultat, a da SNSD, iako je imao određene gubitke, nije izgubio snagu, javile su agencije.

– SNSD je ostvario gotovo identičan broj glasova kao i na prijašnjim izborima, sa malim gubitkom na nivou odbornika. U nekim opštinama, gdje smo ranije imali načelnike, sada ih nemamo, ali imaćemo skupštinsku većinu – rekao je Dodik, nakon sastanka sa Čovićem u Banjaluci.

On je dodao da je SNSD već danas u nekoliko opština formirao skupštinsku većinu, kao što je u Kozarskoj Dubici.
– SNSD je na odborničkom nivou ostvario gotovo identičan rezultat kao na prošlim lokalnim izborima i ostaje najveća politička partija u Srpskoj prema broju odbornika i glasova koje su dobili. SDS koji slabodobitno pokušava da prikaže veliku pobjedu na načelničkom nivou imao je pad glasova na odborničkim listama, tako da ne možemo govoriti o jačanju bilo koje političke opcije – smatra Dodik.

On je naglasio da je i veliki broj malih partija ušao u opštinske parlamente, navodeći primjer Prnjavora gdje je osam partija ušlo u parlament sa po jednim odbornikom.

– Činjenica je da je na hiljadu i nešto odborničkih mjesta kandidovano više od 30.000 kandidata, što je sigurno povuklo značajno glasačko tijelo – rekao je Dodik.

On je naveo da je SNSD svjestan gubitka načelničkih mjesta i potrebe reorganizacije u stranci, koja se već priprema, tako da će već danas neki odbori biti raspušteni, ali i formirane skupštinske većine u nekim opštinama.

Ostavi poruku