Tri osobe su poginule, a tri teško povrijeđene u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile proteklog vikenda na području Banjaluke, Prijedora i Bijeljine, potvrđeno je u policiji.

Poginuli su Mićo Škorić (52) iz Novog Grada, Milan Novaković (28) iz Orlovače kod Prijedora i Pantelija Galić (56) iz Peljava kod Bijeljine.

Škorić je poginuo je petak uveče u mjestu Radinjača kod Banjaluke na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor. On je upravljao „mercedesom“, a do nesreće je došlo kada se sudario sa BMNJ-om za čijim volanom je bio Dušan Rokvić (40). Sa Škorićem u vozilu su se nalazili i njegovi sugrađani Zoran Kaurin, Goran Stupar i Marko Miljatović koji su teško povrijeđeni.

Očevici pričaju da je udar bio veoma jak i da se „mercedes“ gotovo prepolovio. Poslije sudara morali su da intervenišu i vatrogasci, koji su morali da sijeku vozilo da bi izvukli stradalog.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da još nije poznat uzrok nesreće, a da je uviđaju prisustvovala dežurni tužilac Gordana Lončar.

Druga nesreća dogodila se u Bijeljini u subotu oko 19.30 časova, a poginuo je pješak Pantelija Galić iz Peljava kod Bijeljine.

Do nesreće je došlo na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla u mjestu Peljava kada je Galića udario „golf 3“ za čijim volanom je bio Goran Benović iz tog mjesta.

– Poslije nesreće Galić je davao znakove života, ali je preminuo na putu prema Medicinskom centru Bijeljina – rekao je izvor blizak istrazi.

Dežurni tužilac je naredio da se obave sva potrebna vještačenja, a alko-testiranjem je utvrđeno da vozač „golfa“ Benović nije bio pod uticajem alkohola.

Milan Novaković iz Orlovače stradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između subote i nedjelje na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka u Donjim Orlovcima kod Prijedora.

– Nesreća se dogodila juče pola časa iza ponoći kada je Novaković upravljajući „golfom 2“ u pravcu Banjaluke iz za sada neutvrđenih razloga sletio sa puta i zadobio teške povrede – ispričao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je Novaković preminuo od povreda na putu do bolnice.

Bio u diskoteci

Od izvora bliskog istrazi saznali smo da je Milan Novaković prije nesreće bio u diskoteci „Eks Ju“ u Donjim Orlovcima kod Prijedora.

On je vozeći „golf 2“ krenuo kući u Orlovaču kod Prijedora, ali je na udaljenosti od oko 300 metara od diskoteke sletio s puta i poginuo.

Ostavi poruku