Naslovna Vijesti Uhvaćeno „mitsko čudovište“!

Uhvaćeno „mitsko čudovište“!

0

Filipinska vojska uhvatila je nešto nalik šišmišu, a sam pogled na njega uteruje strah u kosti, naročito kod onih koji su imali prilike da vide kako leti nebom. Reč je o mitološkoj životinji „čupakabri“, koja se hrani krvlju životinja. Tako barem kažu mitovi i legende. Naučno objašnjenje je vrlo jednostavno: reč je o letećoj lisici, vrsti megašišmiševa.

Gigantski šišmiš kojeg je uhvatila filipinska vojska, izazvao je strah među stanovništvom. Ni sami vojnici nisu mogli da poveruju kakvo čudovište leti nebom.

Sudeći prema navodima lokalnih medija, ovo biće je, najblaže rečeno, isprepadalo one koju su imali prilike da ga vide.

Lokalno stanovništvo naziva ga „Chupacabra“, po ugledu na mitsku životinju Južne Amerike.

Prema predanju, čupakabre su životinje različitih vrsta koje žive u ruralnim i zabačenim predelima Latinske Amerike, a uglavnom je reč o bićima koje je retko ko video, a kamoli uhvatio, iako je strah od njih opšteprisutan na tim prostorima.

Mit o postojanju čupakabre potiče iz Portorika, ali se tokom godina raširio i na ostale zemlje Centralne i Južne Amerike, poput Kostarike, Meksika i Perua.

Ove mitske životinje neretko optužuju da piju krv domaćim životinjama.

Naučno objašnjenje takođe postoji – reč je o ogromnom slepom mišu, ugroženoj vrsti koja je poznata kao gigantska zlatokruna leteća lisica. Živi u šumama Indonezije i Filipina.

Primeraka ima vrlo malo zbog odstrela i uništavanja njihovog staništa, tako da se teško mogu videti u prirodi.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version