Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić kazao je da u Crnoj Gori postoje grupe i pojedinci koji se ponašaju van pravnog poretka, što potvrđuju brojne afere od kojih nijedna nije imala sudski epilog.

Lekić je ocenio da su institucije sistema u Crnoj Gori zarobljene od strane aktuelne vladajuće koalicije, što onemogućava da se u toj državi uspostavi puna vladavina prava.

Svedoci smo da postoje grupe i pojedinci koji se ponašaju kao osobe van pravnog poretka. Nijedna afera u Crnoj Gori nema ishod, odnosno sudski epilog. U međuvremenu, dolaze nove afere, zatrpavaju prethodne i tako dalje, kazao je Lekić na predizbornom skupu u Spužu. Prema njegovim rečima, lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u izbornoj kampanji govori o četnicima, jer na taj način pokušava da pobegne od realnih problema koji danas opterećuju Crnu Goru.

Lider Demokratskog fronta je naveo da se sada istorijom, koju su uzeli kao alibi, bave osobe koje nisu čitale knjige, šverceri i ljudi koji su poznati u svetu u potpuno drugoj oblasti, prenose podgorički mediji. Za razliku od nekih koji se lako sa šverca, kredita i svega prebace na istoriju, ja se ustručavam da pominjem te kategorije, imajući respekt prema tome. To je, možda, osnovna podela u ovom trenutku, jer ovo što slušamo ovih dana – to je jedan neverovatan repertoar neprizornih laži i kleveta, izmišljotina, odnosno neverovatno nizak stepen političke kulture koju demonstrira aktuelna vlast, kazao je Lekić.

Ostavi poruku