Bivši ministar Oliver Dulić izjavio je danas u Skupštini Srbije da se neće više pozivati na imunitet i da nema potrebe da se zbog njega sastaje ni Administrativni odbor ni Skupština. On je novinarima u republičkom parlamentu rekao da se jutros pozvao na imunitet kako bi mogao da sazove konferenciju za novinare i javnosti ukaže da se protiv njega vodi politička hajka.

– Nikada nisam prekršio zakon i to ću i dokazati. Ovo što se danas dešava je kraj procesa koji je počeo pre mesec dana da bih se ja valjao po blatu, a vlast na jednom od bivših ministara Demokratske stranke pokazala da je spremna da iskoreni korupciju – rekao je Dulić.
Bivšem ministru Oliveru Duliću policija u Subotici predala je jutros zahtev za privođenje zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Pre konferencije za novinare podeljeno je nekoliko dokumenata u kojima se opisuje komunikacija Saveta za borbu protiv koruocije, Republičkog javnog tužilastva, Ministarstva na čijem je čelu bio Dulić i Vlade Srbije iz decembra 2010. godine.

U zaključku Vlade Srbije koje je potpisao tadašnji zamenik predsednika Ivica Dačić stoji da prilikom izdavanja dozvola preduzeću „Nuba invest“ nije prekršen Zakon o planiranju i igradnji.

Dulić je ocenio da je posao postavljanja optičkih kablova bio veoma koristan jer je omogućio da internet dodje do svih koji su zainteresovani za njega, a da država prihoduje milione za budžet.

– U normalnim zemljama ministar koji bi našao način da se skrati procedura dobio bi nagradu, a ovde će takav ministar da dobije zatvor. To pokazuje u kakvom se stanju Srbija nalazi – kazao je Dulić.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog ponašanja dela medija koji su duže od mesec dana najavljivali njegovo hapšenje i koji su na taj način, kako smatra, pokušali da ga kriminalizuju.
Dulić je kazao da će se javiti policiji, da će dati izjavu i da je spreman i na određivanje pritvora, ali je zamolio da ti mediji njegovu porodicu ostave na miru.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Dulić je rekao da su istu dozvolu kao „Nuba invest“ dobile i druge firme poput „Telekoma“, „Telenora“, „SBB-a“ i „Kopernikusa“ i to u istom vremenskom periodu, onim tempom kojim su se javljali tom ministarstvu.

Prema njegovoj oceni, „Nuba invest“ nije bila privilegovana i nije stekla nikakvu korist zbog toga što je prva dobila dozvolu.

Dulić je dodao da smatra da prilikom dodele tog posla „Nubi invest“ nije bilo potrebno raspisivati tender, a na pitanje da li mu je bilo sumnjivo što se radi o firmi sa jednim zaposlenim i sa osnivačkim ulogom od 500 evra, on je rekao da njegovo ministarstvo nije istražni organ, nego šalter koji je dodeljivao dozvole svima koji predaju urednu dokumentaciju.

Ostavi poruku