Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocenio je da je pogrešno upoređivati Crnu Goru sa bilo kojom turističkom destinacijom na Jadranskoj obali, već da su njene predispozicije da stane uz rame Sen Tropeu, Kanu, Monte Karlu.

Đukanović je rekao da su pojedini investitori na crnogorskom primorju zaposeli vrlo ekskluzivne lokacije i čekaju bolje vreme da ih prodaju, što nije u interesu države.

Đukanović je, na izbornom skupu DPS-a u Kotoru, kazao da se mora voditi računa o interesima investitora, ali postoje i određeni segmenti u kojima se oni i interesi države ne moraju uvek podudariti. Plašim se da je česta situacija i u Kotoru i na Crnogorskom primorju da su određeni investitori zaposeli vrlo ekskluzivne delove i čekaju bolje vreme da te svoje lokacije prodaju. To nije interes države, jer dok oni čekaju, a ne grade hotele, troše naše vreme, naveo je lider DPS.

Đukanović je izrazio uverenje u pobedu vladajuće koalicije na izborima 14. oktobra , nazvavši opoziciju političkim cirkusom sa kleptomanskim ambicijama, prenose podgorički mediji.

On je kazao da opozicija samo negativno govori o učincima dosadašnje vlasti, a ne vidi da je Crna Gora od nekada najnerazvijenije republike bivše Jugoslavije danas zemlja koja je lider zapadnog Balkana na putu u evroatlantske integracije.

Ljudi koji stvaraju lošu sliku o Crnoj Gori danas su prikriveni, licemerno kamuflirani lideri nekih nevladinih organizacija sa političkim ambicijama, medijski tajkuni, antiratni profiteri koji pokušavaju da se predstave kao medijski delatnici, a svi zajedno kidišu na osvajanje vlasti i kleptomansko osvajanje tuđih materijalnih dobara, rekao je Đukanović.

On je naveo da opozicioni nastupi u izbornoj kampanji postaju sve agresivniji, što je, kako je kazao, potvrda da su u velikom strahu od izbornog poraza i da se njihova vlastoklepna ambicija topi.

Ostavi poruku