Novak Đoković nastavio je niz nepobedivosti na turniru u Pekingu plasmanom u novo finale. Srpski teniser je u polufinalu bio bolji od Florijana Majera kojeg je za sat vremena počistio sa terena – 6:1, 6:4.
Srpski teniser je u uvodnom meču u Pekingu grcao protiv Mihaela Berera kojem je prepustio set, ali usledile su dve ubedljive pobede nad Karlosom Berlokom i Jirgenom Melcerom čime je na najbolji način poslao poruku Nemcu šta ga čeka.
Već u prvom gemu Novak je demonstrirao silu osvojivši perfektan gem za 1:0, međutim, to nije uplašilo Majera koji je odgovorio na isti način i izjednačio na 1:1.
Za prvi brejk na meču Đoković je sačekao sledeći Nemcov servis, iako se suočio sa zaostatkom od 15:40. Zaigrao je sjajno srpski teniser, počeo da čita Majerov servis i udarce i ubrzo poveo sa 3:1.

Serija gemova se tu nije zaustavila jer je Novak produžio sve do kraja ubedljivo osvojenog prvog seta – 6:1.

Majer je dobro otvorio drugi set, sigurno je čuvao servis sve do 3:3, ali onda je Đoković rešio da skrati vreme koje će provesti na terenu pre finala, pa je bez izgubljenog poena stigao do brejka za 4:3. Nemac je u sledećem gemu dao sve od sebe da se vrati u igru i izjednači rezultat, vezao tri poena na 15:40 i stekao brejk loptu, međutim, srpski teniser je potvrdio brejk i poveo sa 5:3. Majer je osvojio sledeći gem, ali nije pronašao način da oduzme servis Đokoviću zbog čega je na kraju morao da čestita boljem protivniku – 6:4.

Novak će u finalu igrati protiv Žo Vilfreda Conge.

Ostavi poruku