Živko Marinković (50) iz Hrvaćana kod Prnjavora poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak uveče dogodila na magistralnom putu Prnjavor – Banjaluka, u tom mjestu.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka u petak je saopšteno da se nesreća dogodila oko 20.30 časova kada je Marinkovića udario kamion beogradskih registracija kojim je upravljao Nebojša Stupar (27) iz Banjaluke.

– Kamion je vlasništvo preduzeća „Park“, a kretao se iz pravca Prnjavora prema Klašnicama – dodali su u tužilaštvu.

Nezvanično saznajemo da je Marinković sa prijateljima prije nesreće bio u jednoj kafani u Hrvaćanima odakle su otišli da lijepe stranačke plakate uz put.

Nekoliko kilometara dalje zaustavili su se da zalijepe plakate na betonski potporni zid pored magistralnog puta i tu je došlo do nesreće.

– To je dio puta gdje se iz blage krivine izlazi na pravac. Uz betonski zid ima samo bankina tako da je vjerovatno Marinković stajao na kolovozu kada je na njega naletio kamion – ispričao je jedan mještanin koji nije želio da mu spominjemo ime.

On je dodao da je Marinković dugo godina bio član te političke partije i predsjednik mjesnog odbora te partije.

Drugi mještani su ispričali da se nesreća dogodila na drugačiji način, odnosno da je Marinković u četvrtak uveče bio na kolovozu i sagnuo se da nešto napiše na asfaltu. U tom trenutku naišao je kamion čiji vozač nije odmah primijetio Marinkovića pa je udario u njega.

– Marinković je već duže vremena bio nezaposlen, bavio se poljoprivredom. Živio je sa sinom i bolesnim ocem, jer mu je supruga davno umrla. Bio je pošten i vrijedan čovjek koji nikada nije pravio probleme – dodale su komšije.

Po nalogu dežurnog tužioca, tijelo stradalog Marinkovića prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu kako bi bila obavljena obdukcija.

Tužilac je naredio i da se obavi vještačenje vozila i prikupe drugi dokazi da se utvrdi pravi uzrok saobraćajne nesreće.

Druga nesreća
Još jedan pješak nastradao je u ovoj sedmici u saobraćajnoj nesreći kada ga je udario kamion.

Kosta Pavlović (86) poginuo je u utorak u mjestu Ducipolje kada ga je udario kamion „iveko“ kojim je upravljao M. J. iz Jajca.

Ostavi poruku