Predsedništvo Košarkaškog kluba Crvena zvezda odlučilo je da Vlada Vukoičić zameni Milivoja Lazića na mestu trenera, saopštili su crveno-beli. Vukoičić je potpisao trogodišnji ugovor i već je počeo da radi sa ekipom.

Rukovodstvo Zvezde se na ovakav potez opredelilo posle dva poraza na startu regionalne Jadranske lige, od Splita (87:81) i Zadra (98:81).

„Svestan sam gde dolazim i na koje mesto. Vrlo dobro znam šta se očekuje od trenera u Crvenoj zvezdi. To predstavlja kombinaciju izazova u takmičenju sa protivnicima, ali i sa samim sobom. Želja svih trenera je da budu na nivou na kome je Zvezda, zato je velika čast i privilegija biti njen trener“, rekao je Vukoičić.

On je dodao da je u ovom trenutki najvažnije da u što kraćem roku upozna igrače i uradi sve kako bi se ekipa probudila.

„Glavni prioritet nam je da pobedimo u sledećoj utakmici i da radimo na određenim korekcijama. Svima treba da bude jasno da ambicije Crvene zvezde ostaju nepromenjene. To je svakako izazov koji stvara pritisak. Što je izazov veći i pritsak je srazmeran toj veličini, ali to automatski znači da je pozicija kluba, samim tim i trenera veća. Idemo korak po korak, da prvo sagledamo sa čime sve raspolažemo, a prva sledeća utakmica nam je najvažnija“, zaključio je Vukočić.

Vukoičić je rođen 2. juna 1973. godine u Beogradu, a trenerskim poslom počeo je da se bavi 1994. u FMP-u iz Železnika gde je vodio sve mlađe selekcije.

Za prvog trenera seniorskog tima FMP-a izabran je 2005. godine, a sa panterima je osvojio šampionski prsten Jadranske lige 2006. i trofej u Kupu Radivoja Koraća 2007. godine.

Osim FMP-a Vukoičić je kao trener radio u Hemofarmu, belgijskom Ostendeu, sarajevskoj Bosni i poslednjih godina u Mega Vizuri.

Novi trener Zvezde ima i bogato reprezentativno iskustvo. Pre devet godina bio je u stručnom štabu univerzitetske selekcije koja je na Univerzijadi u Daeguu osvojila zlatnu medalju, kao i pomoćnik Dragana Šakote na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006.

Godinu dana kasnije je kao trener mlade reprezentacije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Gorici.

Vukoičić je ovog leta bio pomoćnik selektoru Dušanu Ivkoviću tokom kvalifikacija za Ervopsko prvenstvo u Sloveniji.

Ostavi poruku