Draganu i Nikoli Spasojeviću iz Zvornika i licima koja su povezana sa njima Okružno tužilaštvo u Bijeljini predložilo je zvorničkom Osnovnom sudu privremeno oduzimanje, odnosno zabranu raspolaganja imovinom od 9.780.000 KM, rekla je portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja, prenose agencije.

Ona je navela da je ova mjera predložena na osnovu izvještaja o finansijskoj istrazi MUP-a Republike Srpske.

Prema njenim riječima, policijski službenici Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela MUP-a Republike Srpske postupili su prema naredbi o pokretanju finansijske istrage Okružnog tužilaštva u Bijeljini protiv vlasnika imovine S. N. i S. D, optuženih za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te lica sa njima finansijski povezanih.

– Tokom finansijske istrage izvršene su provjere za navedena lica i članove porodice-povezanih lica na području Republike Srpske i Srbije i utvrđeno je da su ona stekla imovinu koja nije u srazmjeri sa prijavljenim prihodima iz legalnog poslovanja u najmanjem iznosu od 1.298.827 KM – precizirala je Šoja.

Zahtjev za privremeno oduzimanje imovine, odnosno mjere obezbjeđenja ili drugu neophodnu privremenu mjeru radi sprečavanja korišćenja, otuđenja ili raspolaganja odnosi se na imovinu S. D, i to 2.880.398 akcija nominalne vrijednosti jedne KM za jednu akciju u preduzeću „Metalno” iz Zvornika, te stambeni objekat, površine 780 metara kvadratnih, vrijednosti najmanje 1.000.000.KM.

Zahtjev se odnosi i na imovinu V. S. i to 4.374.703 akcija nominalne vrijednosti jednu KM za akciju u preduzeću „Metalno” iz Zvornika, 1.060.005 akcija nominalne vrijednosti jedne akcije jednu KM u zvorničkom preduzeću “Stari grad”, 186.057 akcija nominalne vrijednosti jedne akcije jednu KM u preduzeću „Zanus” iz Šekovića i njivu ukupne površine 15.499 metara kvadratnih u Dvorovima tržišne vrijednosti 150.000 KM.

Predloženo je i privremeno oduzimanje, odnosno zabrana raspolaganja imovinom N. S. i to vozilom marke “mercedes” tip E 220 od 25.000 KM, te stanom površine 93 metra kvadratna u Zvorniku, od 100.000 KM.

Ostavi poruku