Danas će biti preneti posmrtni ostaci kneza Pavla, kneginje Olge i kneževića Nikole Karađorđevića u Sabornu crkvu u Beogradu. Posmrtni ostaci će na Oplenac biti prebačeni sutra, a sahranjeni u subotu.

Posmrtni ostaci kneza Pavla, kneginje Olge i kneževića Nikole Karađorđevića biće preneti u Sabornu crkvu u Beogradu u 18 časova, gde će biti izloženi do sutra u 17 sati, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Posmrtni ostaci članova porodice Karađorđević biće preneti na Oplenac, u Crkvu Svetog Đorđa u petak, 5. oktobra u 18.30 časova.

Ceremonija polaganja posmrtnih ostataka počinje u subotu, 6. oktobra u 10 časova liturgijom u toj crkvi, nakon čega je najavljeno obraćanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Prenosu posmrtnih ostataka članova porodice Karađorđević u Sabornu crkvu u Beogradu prisustvovaće patrijarh srpski Irinej.

Posmrtni ostaci kneza Pavla Karađorđevića, njegove supruge Olge i sina Nikole ekshumirani su 28. septembra 2012. u Lozani u Švajcarskoj na groblju Boa de Vo.

Ostaci su ekshumirani u prisustvu princeze Jelisavete Karađorđević, njene dece i ambasadora Srbije u Švajcarskoj. Knez Pavle Karađorđević rođen je u Petrogradu 1893. godine, a preminuo je 14. septembra 1976. godine u Parizu.

Ostavi poruku