Naslovna Srbija Privrednici sa Kosova zahtevaju prekid emitovanja Insajdera

Privrednici sa Kosova zahtevaju prekid emitovanja Insajdera

0

Devetnaest privrednika sa severa Kosova napisalo je „Opomenu pred utuženje“, namenjenu rukovodstvu B92, kojom zahteva da ova televizija odmah zaustavi serijal „Patriotska pljačka“ i prestane da, kako se navodi, neselektivno, paušalno i bez dokaza optužuje sve privrednike i čitave privredne grane sa severa Kosmeta za šverc, utaju poreza, pranje novca i druge kriminalne radnje.
– Emitovanje ovog programa na Televiziji B92 kao da su naručili Hašim Tači i drugi albanski separatisti i njihovi sponzori iz inostranstva sa ciljem kriminalizovanja Srba na severu Kosmeta i ukidanja njihovih preostalih ljudskih prava i sloboda – navodi se u Opomeni pred utuženje.

Privrednici sa severa Kosova, njih 19, naglašavaju da će, ako se emitovanje serijala „Patriotska pljačka“ ne zaustavi, B92 odgovarati za krivična dela klevete i narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti privrednih subjekata na Kosmetu.

Najavljuju i pokretanje postupka za nadoknadu štete koja će se, kako se naglašava u Opomeni, iznositi desetine miliona evra.

Vođa Srba sa Severa, Milan Ivanović, predsednik Srpskog nacionalnog veća Severnog Kosova poziva sve Srbe da podrže zahtev za prekid emitovanja serijal.

– B92 diskvalifikuje i omalovažava sve građane severa Kosova I Metohije. Oni svojim politilkanstvo I tendencioznošću urušavaju srpske institucije na Kosovu I Metohiji – kaže Ivanović

Insajder: Ovo nije prva “opomena”

– Ovo nije prvi put da povodom emitovanja Insajdera urednici B92 dobijaju pisma upozorenja. Tako je bilo i pre četiri godine kada su advokati “Luke Beograd” pred emitovanje 7. epizode serijala Službena zloupotreba poslali dva pisma tražeći da se u emisiji ne pominje “Luka Beograd”. Prvo pismo je bilo “upozorenje pred tužbu” a drugo “upozorenje upozorenja” – saopštava redakcija emisije „Insajder“.

Novinari „Insajdera“ su poručili da nema potrebe da se šalju pisma upozorenja kao opomena pred tužbu.
– Ukoliko nesto u emisijama nije tačno, imate pravo da podnesete tužbu, ali nemate pravo da navodno nekakvim upozorenjima pokušavate da sprečite da javnost sazna ko se obogatio zloupotrebljavajući nesreću Srba sa Kosova – navode novinari Insajdera.

U nastavku serijala “Patriotska pljačka” , gledaoci će videti koliko su velike patriote tzv. lideri Srba sa Kosova, kakve sve privilegije imaju dok Srbi koji zive po enklavama jedva preživljavaju, kao i gde odlazi novac koji se iz budžeta Srbije, navodno za pomoć ugroženom stanovništvu na Kosovu, godinama izdvaja to u proseku 650 000 evra dnevno.

Veran Matić: Ne podležemo pritiscima
Sve ono što je navedeno i što se navodi u emisiji Insajder „Patriotska pljačka“‘, provereno je I dokumentovano, odnosi se na konkretne ljude, dogadjaje i pojave. Priča o tome da paušalno kriminalizujemo sve Srbe sa Kosmeta ili sve Srbe sa severa Kosmeta, gruba je neistina i obična zamena teza.
Na isti način svaki dosadašnji pokušaj da se uvede red na prostoru o kojem se govori u emisiji, proglašavano je izdajom nacionalnih interesa i neprijateljskom aktivnosću.
Kao sto svoj program proizvodimo i emitujemo rukovodeći se interesom javnosti, a ne po bilo čijoj narudžbi, tako emisije sa programa nećemo ni skidati po bilo čijoj narudžbi, pa ni po narudžbi bilo koje grupe privrednika ili „privrednika“.

Ovde možete pogledati drugi prvi serijala „Patriotska pljačka“:

Ovde možete pogledati drugi deo serijala „Patriotska pljačka“:

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version