Naslovna Vijesti Podignute optužnice protiv Karabatića i Vojnovića

Podignute optužnice protiv Karabatića i Vojnovića

0

Protiv rukometaša Monpeljea Nikole i Luke Karabatića, kao i Mladena Bojinovića podignute su optužnice zbog učešća u namještanju utakmica.

Protiv Nikole Karabatića je podignuta optužnica za ilegalno klađenje i namještanje utakmica, i pitanje je da li će mu sud dozvoliti da se brani sa slobode.

Luka Karabatić i njegova djevojka takođe su optuženi za namještanje utakmica, dok je protiv Mladena Bojinovića podignuta optužnica za prevaru i namještanje. On će se braniti sa slobode pošto je platio kauciju u iznosu od 11.000 evra.

Prije nedjelju dana francuska televizija „France 3″ objavila je da su osmorica rukometaša Monpeljea, među kojima je i Nikola Karabatić, upleteni u veliki kladioničarski skandal.

Spomenuti rukometaši osumnjičeni su da su u maju namjestili meč 24. kola francuske lige protiv Rena, gdje su poraženi 31:28 od tima na koji je kvota za pobjedu bila 2.90. Bojinović je igrač Pari Sen Žermena, ali je bivši član Monpeljea, čije boje je branio do kraja prošle sezone.

Privedeno je ukupno 17 osoba, a pored osam rukometaša Monpeljea tu su i dvojica igrača PSŽ, kao i njihove djevojke i supruge. Slučaj protiv osumnjičenih obuhvata sumnje u „aktivnu i pasivnu korupciju, te prevaru i prikrivanje prevare“.

Bojinovićev advokat rekao je da je „Mladen kockar koji se puno kladi ali nikad na rukomet. Ovo je greška francuskih kladionica koje su postavile nerealne koeficijente za taj susret. Rukometaši su znali da će utakmica biti teška i neizvjesna i zato su odlučili da se klade. Bojinović tvrdi da utakmica nije namještena“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version