Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini informisao je danas u Sarajevu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevandu o dosadašnjem procesu transformacije Fudbalskog saveza BiH i pohvalio rad Komiteta za normalizaciju, prenose agencije.

Platini je istakao da je ovo tek početak procesa i da UEFA treba da zajedno sa BiH i njenim Fudbalskim savezom radi na izgradnji fudbalske infrastrukture u zemlji, a prije svega, modernog stadiona za potrebe fudbalske reprezentacije BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Bevanda je zahvalio Platiniju i UEFA na angažmanu u procesu “ozdravljenja” Fudbalskog saveza BiH i kontinuiranoj podršci Komitetu za normalizaciju ovog saveza, čiji su članovi istinske legende fudbala BiH.

On je posebno istakao Platinijevu ulogu u izmjeni sistema evropskih takmičenja, čime je pružena prilika i timovima iz malih zemalja da se takmiče na velikoj evropskoj sceni.

Bevanda je rekao da je obaveza BiH da podrži razvoj fudbala, kao i drugih sportova u BiH, te da je ulaganje u sportsku infrastrukturu preduslov za razvoj sporta i promovisanje zdravog života među mladima.

Sastanku je prisustvovala i delegacija Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH, predvođena predsjednikom Ivicom Osimom.

Ostavi poruku