Muftija Muhamed Jusufspahić naleteo je svojim automobilom „pežo 407“ na „tojotu“ u kojoj je bila Katarina A. (33) majka sa dvoje blizanaca, na raskrsnici ulica Agostina Neta i Đorđa Stanojevića u Novom Beogradu. Srećom, majka i jedno od dece prošli su samo sa lakšim povredama.
Kako piše list „Alo“, Katarina A. (33) koja je vozila „tojotu“ je lakše ugruvana, dok je jednom od njenih blizanaca isečena usna. Za svaki slučaj, reagovala je ekipa „Hitne pomoći“ koja je ukazala pomoć povređenima.

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće, muftija Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić (44) verovatno će dobiti krivičnu prijavu, zbog ugrožavanja javnog saobraćaja i preti mu do godinu dana zatvora.

– Prikočio sam pre raskrsnice. Nisam video automobil ispred sebe. Žurio sam na sastanak – rekao je muftija nakon nesreće saobraćajnoj policiji.

Muftija je u „tojotu“ udario desnom bočnom stranom što je prouzrokovalo prevrtanje automobila u kom je bila majka sa blizancima.

– Mislili smo da je u vozilu samo vozač, a onda smo čuli plač dece. Majka je nekako uspela da se izvuče iz automobila, a onda su prolaznici pomogli da izvuče decu – ispričao je jedan od očevidaca.

Majka i dvojica mališana prevezeni su u Urgentni centar, gde su pregledani.

Katarina je izjavila saobraćajnoj policiji da je vozila svojom trakom i da je „odjednom videla automobil koji ide pravo u nju“.

Ostavi poruku