Stanovnici Ban Brda u Hadžićima u Bosni i Hercegovini mogu da se pohvale da imaju najveću zastavu BiH u zemlji, ali isto mesto već šesti dan nema vode, a nikada nije dobilo ni asfaltirani put, piše sarajevski portal Klix.ba.
– Ovo je katastrofa. Godinama čekamo da neko nešto preduzme po ovom pitanju. Non-stop slušamo neke izgovore od ljudi koji bi trebalo da brinu o ovom problemu – rekla je za „Klix.ba“ meštanka Ban Brda, sela u kojem je nedavno podignuta zastava dimenzija 12×6 metara, uz pomoć pobratimske opštine Meram u Turskoj.

– Lepo je imati najveću zastavu u BiH u svom mestu. Ali, još je lepše kada svaki dan imaš vodu u slavini. Mnogi su došli i slikali se pre nekoliko dana, a nakon toga su otišli i pitanje je kad će ponovo doći – kaže ona.

Osim toga, u selo ne dolazi nikakv javni prevoz.

– Svi ovde dođu kad treba držati neke govore, lagati i slikati se za novine. Kad treba u medije, onda pripadamo svima i sve je uredu, a kad nam nešto treba, onda ne pripadamo nikome. Sram da ih bude – kaže meštanin Ban Brda.

Opština Hadžići odbija da odgovori na njihove dugogodišnje zahteve.

Kako su predstavnci opštine rekli za „Klix“, problem je nastao između meštana Ban Brda koji ne plaćaju račune za vodovodnu pumpu u njihovom naselju.

– Oni su između sebe rešili upravljanje vodom i ovaj problem moraju sami regulisati. Ukoliko neko nema vode, mi smo spremni poslati cisternu gore i to je sve što je u našoj moći – rekli su predstavnici opštine.

 

Ostavi poruku