Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da je danas dogovoreno da se zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije održavaju svakih šest mjeseci kako bi saradnja Srpske i Srbije bila efikasnija i da bi blagovremeno bilo analizirano učinjeno.“Strateški cilj Republike Srpske je njegovanje dobrih odnosa sa Srbijom i izgradnje još bolje saradnje u svim sferama društva. U tom kontekstu su i zajedničke sjednice vlada i manje-više svakodnevni kontakti premijera i resornih ministara“, istakao je Džombić.
Nakon sastanka sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Srbije Ivicom Dačićem, Džombić je rekao novinarima u Banjaluci da se današnja sjednica vlada u Banjaluci održava u punom kapacitetu i da se može razgovarati o svim aktivnostima koje treba realizovati u budućnosti.

Džombić je naglasio da saradnja Srpske i Srbije nije samo ekonomska, iako je najviše ekonomskih projekata, već da je tu niz infrastrukturnih projekata, prvenstveno mostova preko Drine, kao i projekata iz oblasti obrazovanja i zdravstva.

Predsjednik Vlade Srpske je podsjetio i na projekat informatičkog opismenjavanja djece iz Republike Srpske „Dositej“ i projekat isporuke željezničkih vagona.

„Postoji dobra volja i na jednoj i na drugoj strani, saradnja je odlična te s toga i u budućnosti očekujem da rezultati neće izostati“, istakao je Džombić.

Delegacija Vlade Republike Srbije boravi danas u Banjaluci, gdje će biti održana zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije, te niz bilateralnih sastanaka resornih ministara.

Ostavi poruku