Ana Ivanović je napravila veliki preokret u drugom kolu turnira u Pekingu: savladala je Varvaru Lepčenko sa 4:6, 7:5, 6:1, spasavši pritom dve meč lopte u drugom setu, posle kojih je suparnici dozvolila da osvoji samo jedan jedini gem do kraja meča.
Nakon pobede nad Kristinom Mekhejl od 6:3, 6:2, činilo se da će Ana znatno lakše opravdati ulogu favorita i protiv američke teniserke, ali se na terenu od samog početka dešavalo suprotno.

Lepčenko, 19. igračica sveta, je protiv 12. sa WTA liste pokazala da nije tek tako stigla u svetski vrh, a dva ostvarena brejka omogućila su joj da privede kraju prvu deonicu u svoju korist.

U drugom setu Lepčenko je uz rani brejk povela sa 3:1, a potom zaigrala prilično dobro do same završnice. No iako je pri vođstvu od 5:3 imala dve vezane meč lopte na Anine servise, američka teniserka nije uspela da iskoristi ukazanu šansu. A to ju je skupo koštalo.

Ivanovićeva je ne samo spasila te meč lopte, već je tada otpočela mini-seriju od tri uzastopno osvojena gema, izborivši se tako i za treći set.

U njemu je za tili čas stigla do 2:0, potom propustila tri gem lopte za 3:0, što je Lepčenko iskoristila za brejk. No, brzo se Ana oporavila od toga i nastavila gde je, privremeno, stala. Novim brejkom vratila je sebi dva gema prednosti, a kada se na semaforu pojavilo i 4:1 – bilo jasno da je njen trijumf neminovan.

Srpska teniserka će za suparnicu u narednom kolu imati pobednicu meča Romina Oprandi – Kamila Đorđi.

Ostavi poruku