Sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH, na osnovu zahtjeva 14 poslanika iz Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da se nađe inicijativa o smjeni ministra inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Zlatka Lagumdžije, zakazana je za petak, 5. oktobar – potvrđeno je Srni iz kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Bože Ljubića.Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova, a dnevni red biće utvrđen na sjednicama Kolegijuma i Proširenog kolegijuma Predstavničkog doma, koje će biti održane prije početka sjednice Doma.
Očekuje se da bi na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma mogli da se nađu i izjašnjavanje o razrješenju zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denisa Bećirovića, dopune Zakona o akcizama u BiH koje se odnose na takozvani „plavi dizel“, te ostale tačke koje ispunjavaju poslovničke uslove za razmatranje.

Kolegijum Predstavničkog doma parlamenta BiH odlučio je 27. septembra da će sjednica, na zahtjev 14 poslanika iz klubova SNSD-a i SDS-a, kojima podršku pružaju i poslanici DNS-a i PDP-a, biti sazvana, ali ni tada nije bio određen tačan datum njenog održavanja.

Ostavi poruku