Zbog teške povrede na treningu, Miralem Sulejmani neće moći da pomogne fudbalskoj reprezentaciji Srbije u predstojećim mečevima kvalifikacija za Mondijal koje „orlovi“ ovog meseca igraju protiv Belgije i Makedonije.
Kako je saopštio Sulejmanijev klub Ajaks, srpski reprezentativac se povredio na treningu, a ozbiljnost povrede utvrđena je tek u bolnici: pokidani su mu ligamenti skočnog zgloba i moraće da pauzira najmanje nekoliko nedelja.

Ajaks je u svojoj informaciji na ovu temu dodao i da Sulejmani neće biti podvrgnut hirurškom zahvatu, već će se o njegovom oporavku brinuti klupski doktori.

Sulejmani je bio strelac poslednjeg gola u meču sa Velsom, koji su „orlovi“ dobili u Novom Sadu sa čak 6:1. Tada je ušao u igru kao rezerva, baš kao što je i u subotu, dan pred tešku povredu, zaigrao za Ajaks 12 minuta kao rezerva u minimalnoj pobedi nad Tventeom (1:0).

Reprezentacija Srbije, trenutno prvoplasirana u svojoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na prvenstvo sveta sa četiri boda iz dva meča, igraće 12. oktobra protiv Belgije na „Marakani“, a četiri dana kasnije sledi gostovanje Makedoniji.

Ostavi poruku