SHARE

Адвокат најбољег рукометаша на свету Николе Карабатића и његовог брата Луке, Ерик Дупон Морети рекао је да се његови клијенту јесу кладили, али да нису наместили рукометну утакмицу са Сесон Севиње.

“Тачно је да су се кладили, али то није кривично дело. Да би се нешто окарактерисало као то, утакмица би морала да буде намештена. Тужилац мора да докаже да се нешто нерегуларно десило на мечу”, казао је Дупон Морети француским медијима.
Поред Карабатића и његовог брата, полиција привела је и бившег репрезентативца Србије Младена Бојиновића.

Уколико буду проглашени кривим Карабатићима и Бојиновићу прете затворске казне од пет година и новчане од по 75.000 евра.

У случају мањег прекршаја, играчима прети сешт утакмица суспензије и 15.000 евра новчане казне.

Монпеље се налази под истрагом због због сумње да је наместио утакмицу са екипом Сесон Севиње. Спорни меч одигран је у финишу претходне сезоне, 12. маја, Монпеље је изгубио са 31:28, али је претходно обезбедио шампионску титулу.
Истрага је покренута због повећаног броја уплата у кладионицама на пораз Монпељеа, а сумња се да су супруге и девојке рукометаша, као и неколико особа запослених у клубу уплатили пет хиљада евра шсто им је донело зараду близу 200.000 евра.

Рукометаши Монпељеа ове сезоне играју у истој групи Лиге шампиона са београдским Партизаном.

SHARE

Оставите одговор