Kandidat SDS-a za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić rekao je večeras na predizbornoj tribini u Balatunu da će ova stranka nastaviti započete projekte čiji je cilj očuvanje privrede i poljoprivredne proizvodnje.Mićić je najavio da će, umjesto Vlade, gradska vlast u Bijeljini iduće godine isplatiti podsticaje za poljoprivrednike i da će udvostručiti novac za ova davanja, jer su „tri gladne godine i brojne elementarne nepogode poharale Semberiju“.

Nosilac odborničke liste SDS-a Jovan Gajić rekao je da je ponovna pobjeda u Bijeljini, gdje ova stranka vlada 22 godine, uvod u promjenu vlasti na opštim izborima za dvije godine.

Dragomir Ljubojević, stranački funkcioner, rekao je da koncept SDS-a „Urbana Semberija“ nudi evropski program razvoja i grada i sela. On je ponovio da od 110 miliona KM poreza koji se ubiru u Bijeljini, Semberiji treba vratiti 50 ili 60 odsto tog novca.

Među 34 kandidata sa odborničke liste SDS-a u Bijeljini je Miodrag Arsenović iz Balatuna koji je u rodnom selu zatražio najveću podršku za gradonačelnika Mićića.

On je podsjetio da je Balatun veliko sembersko selo sa 500 vrijednih domaćinstava i da je kapija Republike Srpske ka Srbiji, te da je uz vlast SDS-a primjer uređenog sela u Srpskoj.

Ostavi poruku